Išbandymas karatistams Palangos oro uoste

Išbandymas karatistams Palangos oro uoste

Japoniško kovos meno - kiokušin karatė - besimokantys Klaipėdos mokyklos "Shodan" mokiniai šeštadienį Palangos oro uoste laikė karatė diržų egzaminą. Visą dieną vykęs karatė pasirodymas po atviru dangumi buvo įspūdinga šventė tiek jos dalyviams, tiek žiūrovams.

Kovos techniką, fizinį pajėgumą, katą (kovą su įsivaizduojamu varžovu) bei kumite (realią kovą) ant lėktuvų pakilimo ir nusileidimo tako demonstravo 400 "Shodan" mokinių - nuo pačių mažiausiųjų iki suaugusiųjų.

Pasak karatė kiokušin mokyklos "Shodan" vadovo ir trenerio Luko Kubiliaus, oro uoste vykstantis egzaminas - išskirtinis išbandymas, reikalaujantis itin didelio susikaupimo, bet paliekantis tik gerus įspūdžius ir neįkainojamą patirtį.

"Karatė kiokušin meistrai turi būti pasiruošę bet kokiomis sąlygomis sportuoti ir ramiai priimti išbandymus. Jau pats egzaminas jauniesiems karatistams yra išbandymas, tačiau sąmoningai sudarome netradicines sąlygas, kad sportininkai sugebėtų prisitaikyti ir susikoncentruoti net esant nepalankioms aplinkybėms", - sakė L. Kubilius.

Itin karštą egzamino dieną atrodė, jog lydosi Palangos oro uosto asfaltas, tačiau užsispyrę vaikai ant jo darė atsispaudimus. Egzaminą sunkinančiomis aplinkybėmis tapo per jo vidurį visai šalia sportuojančiųjų ėmę leistis ir kilti lėktuvai. Jų skleidžiamas triukšmas, vėjo gūsiai neturėjo išblaškyti sportininkų. Kitas išbandymas buvo vandens srovė, kurią ant sportininkų paleido specialiai pakviestas gaisrininkų automobilis. Atkakliausieji karatistai atlaikė ir tai, tačiau buvo ir tokių, kurie po egzamino braukė ašarą. Jiems teks siekti savo tikslo dar kartą.

Išlaikiusiesiems egzaminą čia pat buvo įteikti diplomai ir diržai bei juostelės, kuriuos karatistai apsigynė. Po egzamino visi "Shodan" mokiniai oro uoste išsirikiavo, kad kartu atliktų katą.

Neįprastoje vietoje atviras karatė egzaminas surengtas antrą kartą. Pirmasis karatė diržų egzaminas ant lėktuvų pakilimo ir nusileidimo tako vyko 2016 m. Tada jame dalyvavo apie 300 karatistų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder