Irkluotojai vadžių neatleidžia

Irkluotojai vadžių neatleidžia

Segete rytoj startuos pirmasis pasaulio taurės etapas. Šioms varžyboms Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija iškėlė du uždavinius - suformuoti rinktinę Europos čempionatui bei pamatyti mūsų sportininkų pajėgumą. Mat, nors praėjo jau daugiau kaip metai, kai kuriems sportininkams naujos distancijos vis dar kiša koją.

Pasaulio taurės etapuose vienoje distancijoje gali startuoti po dvi vienos šalies įgulas. Kadangi šios varžybos tarsi jėgų pasitikrinimas prieš svarbiausius startus, tad LBKIF į Vengriją išsiuntė gan gausią komandą. Lietuvos garbę gins 13 baidarių ir kanojų irkluotojų. Dvi valtis mūsiškiai turės tiek vienviečių baidarių, tiek kanojų 200 m distancijose bei kanojų dviviečių 1000 m rungtyje. Po du startus turės Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.

„Prieš šias varžybas Trakuose vyko Lietuvos taurės turnyras. Labiausiai domino Artūras Seja ir Ignas Navakauskas. Norėjosi pasižiūrėti, kaip jiems šiemet seksis įveikti vienviečių baidarių 200 m distanciją. Praėjusiais metais A.Seja tiesiog „iššovė“. Jis tapo pasaulio jaunimo vicečempionu. Trakuose 2016 m. Europos čempionato prizininkas I.Navakauskas norėjo revanšo už pernai patirtą pralaimėjimą A.Sejai. Tačiau pastarasis pranašumą išlaikė ir antrus metus iš eilės iškovojo Lietuvos taurę“, - „Vakaro žinioms“ sakė LBKIF generalinis sekretorius Romualdas Petrukanecas.

Kaip po Lietuvos taurės varžybų buvo atrinkta komanda į pasaulio taurės etapą, taip po šio starto Segete bus atrinkti ir sportininkai, vyksiantys į Senojo žemyno pirmenybes.

„Distancijose, kuriose Lietuvai atstovauja po porą įgulų, užėmusieji aukštesnę vietą, vyks į Europos čempionatą. Ten vienoje distancijoje galės dalyvauti tik viena įgula iš šalies. Tad, žiūrėsime, kurie bus geresni Vengrijoje, - pridūrė LBKIF atstovas. Norime pamatyti, koks mūsų sportininkų pajėgumas šiuo metu. Kiekviename sezono periode turi matyti savo pliusus ir minusus, juos taisyti arba tobulinti.“

Primename, kad po 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 200 m vienviečių kanojų ir 200 m dviviečių baidarių distancijos tapo neolimpinėmis. Kaip praėjus pusantrų metų mūsiškiams sekasi priprasti prie naujų (500 m ir 1000 m) distancijų? Pasak R.Petrukaneco, neblogai.

„V.Korobovui 1000 m rungtyje sekasi pakankamai gerai. Pernai Europos čempionate jis pateko į finalą ir užėmė aštuntą vietą. Planetos pirmenybėse iki finalo Vadimui trūko nedaug. Jis liko 12-as. Vadimas - jaunas, universalus, talentingas vaikinas. Tikėtina, kad jis šioje rungtyje gali patobulėti. Vadimas morališkai nepalūžo sužinojęs, kad keičiasi distancijos. Į permainas jis sureagavo gerai. Jo rezultatai nuteikia optimistiškai“, - pasakojo R.Petrukanecas.

LBKIF generalinio sekretoriaus teigimu, sunkiau persiorientuoti į ilgesnį nuotolį sekasi H.Žustautui, kurio 2017 m. pasiekimai buvo tiesiog įspūdingi - Europos suaugusiųjų čempionato auksas, Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų auksas, ir triumfas dviejuose pasaulio taurės etapuose. Tik pasaulio suaugusiųjų čempionate jis užėmė septintąją vietą. Tiesa, visuose šiuose startuose vaikinas dalyvavo vienviečių kanojų 200 m varžybose.

Šiemet Lietuvos taurės vienviečių kanojų 200 m varžybose užtikrintą pergalę iškovojo V.Korobovas. Šiame nuotolyje H.Žustautas nedalyvavo, nes šį sezoną visą dėmesį skyrė 1000 m. Tačiau ir 1000 m vienviečių varžybose Trakuose jis antrus metus iš eilės turėjo pripažinti V.Korobovo pranašumą.

„Beveik visose svarbiausiose varžybose pernai jis užlipo į Olimpą. Tad jam sunkiau palikti 200 m. Henriko fiziniai duomenys geresni. Jis beveik visą sportinę karjerą ruošėsi tik sprintui. Todėl jo perėjimas į 1000 m rungtį - skausmingesnis“, - atviravo R.Petrukanecas.

Olimpiniai prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas iš dvivietės baidarės persėdę į keturvietę didelių problemų nepatyrė.

„Pernai keturvietė baidarė pasaulio čempionate pateko į finalą ir užėmė devintą vietą. Po vienų metų darbo tai pakankamai geras rezultatas. Aurimui ir Edvinui gerai ir keturvietėje. Abu jie labai motyvuoti, nori sportuoti, stengiasi. Vaikinai vedami azarto nori realizuotis ir naujoje distancijoje“, - sakė R.Petrukanecas.

Svarbiausi startai baidarių ir kanojų irkluotojų laukia vasarą. Birželio 8-10 d. Belgrade (Serbija) organizuojamas Europos čempionatas, o rugpjūčio 22-26 d. Montemore (Portugalija) lauks planetos pirmenybės. Pernai pagrindinių startų kraitį sudarė tik H.Žustauto aukso medalis.

„Kalbant apie sezono tikslus, norime išlaikyti kartelę - bet kurioje distancijoje parvežti medalių iš Europos ar pasaulio čempionatų. Patekimas į finalus būtų minimalus tikslas šiuose startuose, o medaliai - maksimalus. Svarbiausi metai irkluotojams bus 2019 m., kai prasidės olimpinė atranka. Aišku, vadžių negalime atleisti ir šiemet, turime judėti tolygiai“, - teigė R.Petrukanecas.


Lietuvos rinktinės sudėtis


Artūras Seja 200 m vienvietė baidarė

Ignas Navakauskas 200 m vienvietė baidarė

Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas 1000 m dvivietė baidarė

Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas,

Mindaugas Maldonis ir Simonas Maldonis 500 m keturvietė baidarė

Vadimas Korobovas 1000 m vienvietė kanoja, 200 m vienvietė kanoja

Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas 1000 m dvivietė kanoja

Ilja Davidovskis ir Henrikas Žustautas 1000 m dvivietė kanoja

Henrikas Žustautas 200 m vienvietė kanoja.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder