Ir vienas pralaimėjimas "Baltams" tapo lemtingas

Ir vienas pralaimėjimas "Baltams" tapo lemtingas

Net du savaitgalius iš eilės jauniausi Klaipėdos futbolo mokyklos "Baltų" auklėtiniai varžėsi tarptautiniuose turnyruose. Per pagrindinius rungtynių laikus patyrę tik vieną pralaimėjimą, klaipėdiečiai turėjo tenkintis tik trečiąja ir ketvirtąja vietomis.

Nacionalinės futbolo akademijos manieže Kaune varžėsi 10 komandų, sudarytų iš 2006-2007 metais gimusių Lietuvos ir Lenkijos futbolininkų. Pirmoji "Baltų" ekipa savo grupėje įveikė Vilniaus FM "Ateitis" (3:1), Bialystoko "Jagiellonia II" (2:1), Kauno "Taurą" (2:0) ir antrąją Baltijos futbolo akademijos (BFA) iš Vilniaus komandą (2:1). Tapę grupės nugalėtojais ir patekę į pirmąjį ketvertuką, klaipėdiečiai sužaidė lygiosiomis su "Jagiellonia" (6:6) bei po paskutinėmis sekundėmis praleistų dviejų įvarčių apmaudžiai nusileido (3:4) BFA ekipai, tapusiai turnyro nugalėtoja. Dėl blogesnio įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumo trečią vietą užėmusius "Baltus" dar aplenkė ir "Jagiellonia". Savo grupėje ketvirta likusi antroji "Baltų" komanda sugebėjo atsitiesti ir po kelių iš eilės pergalių galutinėje įskaitoje liko šešta.

Pastarąjį savaitgalį trenerio Rimanto Skersio treniruojami "Baltai" praleido Gruobinioje (Latvija). Puikiame nedidelio miestelio sporto centre, apie kurį Klaipėdos futbolininkai gali tik pasvajoti, kovėsi 10 komandų iš Latvijos ir Lietuvos. Grupėje klaipėdiečiai įveikė Nicą (3:2) bei sužaidė lygiosiomis su Liepoja (2:2), Tukumu (1:1) ir Saldusu (2:2). Likę grupėje antri "Baltai" dėl trečiosios vietos susikovė su antrąja kitos grupės ekipa - Telšių "Džiugu". Šiose rungtynėse turėtą pranašumą uostamiesčio atstovams įtvirtinti įvarčiais nepavyko, tad viską lėmė baudinių loterija. Joje laimė šypsojosi "Džiugui". Turnyro nugalėtoja tapo Gruobinios ekipa, finale įveikusi Tukumą. Tiek "Baltų", tiek "Džiugo" berniukai nusipelno pagyrimo žodžių, nes teko kovoti su latvių komandomis savo gretas papildžiusiomis ne vienu 1-3 metais vyresniu žaidėju.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder