Įkurtas Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyrius

Įkurtas Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyrius

Toliau įgyvendinama Klaipėdos sporto reforma: biudžetinėje įstaigoje "Viesulo" sporto centre įkurtas atskiras padalinys - Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyrius. Dabar bandoma patvirtinti šio skyriaus biudžetą ir aiškius kriterijus, kuriuos atitinkantys sportininkai (nuo 19 metų ir daugiau) galės jame ugdytis.

2014 metų BĮ Klaipėdos "Viesulo" sporto centro strateginiame veiklos plane yra numatytos lėšos didelio sportinio meistriškumo sportininkų ugdymui ir sąlygų sudarymui, kurios leistų įgyti fizinį, techninį ir psichologinį pasirengimą, reikalingą siekiant pačių geriausių sporto rezultatų.

[CITATA]

Šiuo metu yra planuojama, kad Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyriuje, kurio vadovu paskirtas buvęs Sporto centro direktorius Rimantas Vitkus, ugdysis apie 60 sportininkų, atstovaujančių 9 sporto šakų. Šiame skyriuje dirbs apie 16 trenerių. Trenerių darbo užmokesčio fondui numatyta skirti apie 63 tūkstančius Lt per metus, o kelionėms į varžybas bei sportinių mokomosioms stovykloms - apie 67 tūkst. Lt.

"Tos lėšos jau yra numatytos "Viesulo" sporto centro biudžete, tad kitos įstaigos ar pavienių sporto šakų atstovai nenukentės", - aiškino Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius.

Anot valdininkų, Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyrius ateityje taps pagrindu steigiant regioninį didelio sportinio meistriškumo sporto centrą (kartu su Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentu). Taip pat didės sportininkų motyvacija sportuoti ir siekti geriausių rezultatų.

Siūloma, kad į Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyrių būtų priimami tik olimpinių sporto šakų atstovai iki 29 metų.

"Norime patvirtinti aiškius kriterijus, kad visi žinotų, kaip ir kurių sporto šakų atstovai gali patekti į Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyrių. Čia treniruosis geriausi miesto sportininkai, kurie bus skatinami stipendijomis", - aiškino I. Pocius.

Olimpinės pamainos sportininkų ugdymo skyriaus biudžetinėje įstaigoje "Viesulo" sporto centre finansavimo ir sportininkų atrankos kriterijų klausimus šį mėnesį turėtų svarstyti Klaipėdos miesto taryba.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder