Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pateko į Europos čempionato finalą

Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pateko į Europos čempionato finalą

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pateko į Europos čempionato finalą, kuris vyks liepos 28 - rugpjūčio 2 dienomis Klagenfurte (Austrija).

I. Dumbauskaitei ir M. Povilaitytei galimybę patekti į šį turnyrą garantavo pasaulio reitingo taškai, iškovoti Europos žaidynėse Baku drauge su bronzos medaliais.

Finaliniame Senojo žemyno pirmenybių etape lietuvės žais G grupėje su Vokietijos atstovėmis Šantal Laburer (Chantal Laboureur) ir Julija Zude (Julia Sude), čekėmis Kristyna Kolocova ir Marketa Slukova bei suomėmis Esi Hasu (Essi Hasu) ir Anyna Parkinen (Anniina Parkkinen). Į atkrintamąsias varžybas pateks trys geriausios grupės komandos.

"Po ne itin sėkmingos sezono pradžios nebuvo aišku, ar mes pateksime į Europos čempionato finalą, tačiau labai sėkmingai startavusios Europos žaidynėse Baku mes tą šansą išsikovojome ir dėl to be galo džiaugiamės, - kalbėjo I. Dumbauskaitė. - Esame žaidusios ir su vokietėmis, ir suomėmis. Su pirma Čekijos ekipa kausimės pirmąsyk. Suomes dar užvakar pavyko nugalėti komercinio turnyro "Škoda Masters" finale Estijoje, tačiau tai pajėgi komanda ir Klagenfurte su jomis mums tikrai nebus lengva. Manau, kad tiek čekės, tiek vokietės šiuo metu už mus yra stipresnės. Čekes pernai laimėjo ne vieną Pasaulio turą, vokietės šiemet sėkmingai žaidžia "Grand Slam" turnyruose, tačiau mes su treneriais panagrinėsim jų video, susidėliosime taktiką, ir, jei būsime drąsios, tikslios ir pavyks padaryti nedaug klaidų, galime laimėti".

Europos paplūdimio tinklinio čempionato finale dalyvaus po 32 pajėgiausias vyrų ir moterų komandas, suskirstytas į aštuonias grupes. Turnyro prizų fondą tiek moterų, tiek vyrų varžybose sudaro po 100 tūkst. eurų, nugalėtojų poros pelnys po 500 pasaulio reitingo taškų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder