Į universiadą - per tuziną klaipėdiečių

Į universiadą - per tuziną klaipėdiečių

Rugpjūčio 19-30 dienomis Taipėjuje (Taivane) vyksiančioje universiadoje varžysis ne tik gausi mūsų sunkiaatlečių rinktinė, bet ir Klaipėdos lengvaatlečiai bei krepšininkai.

Iš lengvaatlečių dalyvaus bėgikas Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentas Benediktas Mickus ir rutulio stūmikas Klaipėdos universiteto studentas Šarūnas Banevičius.

Benediktas yra 2013 metų Europos jaunimo olimpinio festivalio nugalėtojas.

Kyla reitingai

Šiemet Europos lengvosios atletikos komandiniame čempionate Tel Avive (Izraelyje) B. Mickus 800 m bėgimo varžybose užėmė antrąją vietą, puse sekundės pagerinęs asmeninį rekordą ir pasiekęs geriausią Lietuvos sezono rezultatą (1 min. 48,34 sek.). Visų laikų Lietuvos sąrašuose jis pakilo iš devintos į šeštą vietą.

TIKSLAS. Rutulio stūmikas Šarūnas Banevičius universiadoje sieks prasibrauti į geriausiųjų penketuką.

Europos jaunimo iki 23 metų čempionate B. Mickus 800 m bėgimo varžybose tarp visų atrankos dalyvių pagal laiką buvo devintas, bet čempionate jam atitenka vienuolikta vieta.

B. Mickui pasaulio studentų universiada - pirmoji. Jis startuos rugpjūčio 26 dieną 11 val. Taivano laiku (mūsų laiku 6 val. ryto). Rugpjūčio 27 dieną vyks pusfinalis, į kurį pateks 24 bėgikai. Jei klaipėdietis įveiktų ir šį etapą, rugpjūčio 28 dieną jo lauktų finalas (pateks 8 stipriausi bėgikai).

Benediktas liepos mėnesio pabaigoje vykusiame Lietuvos čempionate triumfavo 800 m bėgimo varžybose. Jis Lietuvos čempiontu tapo ketvirtą kartą iš eilės.

"Į Taipėjų išvykstame trečiadienį. Taivane rezultatus lems viso sezono pasiruošimas ir, svarbiausia, kaip sportininkas aklimatizuosis, tai yra prisitaikys prie laiko juostos ir temperatūros pokyčių. Į pasaulio studentų universiadą klaipėdiečių (lengvaatlečių) delegacija galėjo būti ir gausesnė, nedaug trūko, kad į universiadą vyktų Klaipėdos universiteto studentė Banga Balnaitė. Manau, kad Bangai viskas prieš akis, ir po dvejų metų trečias kartas nemeluos - mes ją išvysime universiadoje Brazilijoje", - savo mintimis su "Vakarų ekspresu" dalijose B. Mickaus treneris Mindaugas Krakys.

Trečiasis bandymas

KU absolventui Š. Banevičiui universiada - jokia naujiena. Jis 2013 metais Kazanėje (Rusija) rutulį nustūmė 19,22 m ir užėmė septintąją vietą tarp 21 dalyvio.

2015 metais Pietų Korėjoje vykusioje pasaulio studentų universiadoje Š. Banevičius vėl iškovojo aukštą septintąją vietą tarp 17 dalyvių.

NEPTŪNIEČIAI. Lietuvos studentų krepšinio rinktinei atstovaus du Klaipėdos "Neptūno" žaidėjai - Mindaugas Kačinas (kairėje) ir Matas Jucikas.

Tąkart per liūtį vykusiose varžybose Š. Banevičius, būdamas pats lengviausias iš dalyvių, trečiu bandymu rutulį nustūmė 18 m 66 cm ir pateko į finalines varžybas. Visgi geresnio rezultato ten pasiekti nepavyko. Pirmuoju bandymu Š. Banevičius rutulį nustūmė 17 m 99 cm, o antruoju - 18 m 6 cm.

Tikėkimės, kad trečiasis Š. Banevičiaus bandymas šturmuoti universiados prizininkų gretas bus sėkmingas.

Prieš kelerius metus šį rutulio stūmiką viliojo studijuoti ir sportuoti JAV.

"Lietuva - mano gimtinė. Noriu atstovauti savo šaliai ir ginti jos garbę. Esu savo šalies patriotas. Neapsakomas jausmas, kai per apdovanojimų ceremoniją skamba gimtosios šalies himnas ir kyla į viršų Lietuvos trispalvė", - tąkart pabrėžė sportininkas.

Š. Banevičių anksčiau treniravo Gintaras Pridotkas ir Edvardas Šauklys, tačiau pastaruoju metu jis pluša su rutulio stūmimo specialistu Valerijumi Murašovu ir dažnai treniruojasi su sunkiaatlečiais Klaipėdos sunkiosios atletikos sporto salėje pas trenerį Bronislavą Vyšniauską.

Š. Banevičius Lietuvoje yra neabejotinas rutulio stūmimo lyderis, taip pat skina pergales ir tarptautiniuose užsienio šalių turnyruose.

[CITATA]

"Kiekviena iškovotas titulas yra reikšmingas, kadangi dėl kiekvieno iš jų yra išlieta itin daug prakaito, pastangų ir jėgų. Džiaugiuosi, kad kelerius pastaruosius metus rutulio stūmimo rungtyje Lietuvoje neturiu lygių, esu daugkartinis Baltijos šalių čempionas, gerinau Klaipėdos rekordus", - "Vakarų ekspresui" sakė sportininkas.

Š. Banevičius šį sezoną rutulį daugiausiai yra nustūmęs 19,67 m.

"Latvijoje birželio mėnesį tapau Baltijos šalių nugalėtoju. Taip pat šiemet su Lietuvos rinktine triumfavome ir Europos komandiniame čempionate ir patekome į pirmąją lygą", - džiaugėsi sportininkas.

Šarūnas Taipėjuje rutulį stums rugpjūčio 23 dieną.

"Keliu sau tikslą prasibrauti į geriausių sportininkų penketuką. Manau, kad esu pajėgus tai padaryti", - sakė rutulio stūmikas.

Krepšininkai ir krepšininkės

Lietuvai universiadoje atstovaus ir į Taivano sostinę vyks ir Klaipėdos universiteto krepšininkės Agnė Černeckytė, Justina Matuzonytė ir Roberta Mizgerytė. Jos šiuo metu universiadai ruošiasi Kaune, o į Taipėjų išskris rugpjūčio 16 dieną.

Lietuvos studentų vaikinų krepšinio komandos sudėtyje - KU krepšininkai Evaldas Šaulys ir Ignas Vaitkus. Taip pat yra ir du Klaipėdos "Neptūno" žaidėjai - Mindaugas Kačinas (baigė studijas JAV) ir Matas Jucikas (KU studentas). Vaikinai jau yra išvykę, stovyklauja ir žaidžia kontrolines rungtynes Kinijoje.

Lietuvos vaikinų krepšinio rinktinė universiadoje kausis D grupėje kartu su Rusija, Australija, Ukraina, Izraeliu ir Mozambiku.

Merginos universiadoje taip pat žais D grupėje kartu su Rusija, Australija ir Argentina.

Išlydės KU vadovybė

Jau rašėme, kad į Taipėjuje vyksiančią universiadą vyksta Lietuvos sunkiaatlečių rinktinė, kurią treniruoja klaipėdietis Bronislavas Vyšniauskas. Sunkiaatlečių rinktinės neabejotini lyderiai yra klaipėdiečiai Aurimas Didžbalis (olimpinis, pasaulio ir universiados prizininkas, absoliutus Europos čempionas) ir Žygimantas Stanulis (daugkartinis Europos vicečempionas ir universiados prizininkas).

LYDERIS. Iš klaipėdiečių realiausias pretendentas iškovoti aukso medalį universiadoje yra sunkiaatletis Aurimas Didžbalis.

Taip pat dalyvaus Vincentas Skirka (svorio iki 69 kg grupė), Laurynas Antanaitis (iki 85 kg), Tomas Ličinchajus (iki 105 kg) ir Sergejus Lichavojus (iki 105 kg).

"Aurimui Didžbaliui ir Žygimantui Stanuliui prognozuojamos 1-6 vietos. Labai norėtume, kad jie kovotų dėl medalių. Sergejus Lichavojus ir Tomas Ličinchajus gali patekti į savo svorio grupės aštuntuką. Laurynas Antanaitis ir Vincentas Skirka gali patekti į dešimtuką. Tai būtų labai gerai. Džiugina tai, kad visi vyrai rimtai ruošiasi šioms varžyboms ir yra tinkamai nusiteikę", - pabrėžė Lietuvos sunkiosios atletikos treneris B. Vyšniauskas.

Pagal preliminarius universiados protokolus, pirmasis kovas Taipėjuje pradės V. Skirka. Jo startas - rugpjūčio 21 dieną (pirmadienį). L. Antanaitis savo jėgas demonstruos rugpjūčio 23 dieną (trečiadienį), o net keturi mūsų sunkiaatlečiai - A. Didžbalis, Ž. Stanulis, T. Ličinchajus ir S. Lichavojus varžysis rugpjūčio 24 dieną (ketvirtadienį).

Šiandien šiuos sportininkus iškilmingai į universiadą planuoja išlydėti Klaipėdos universiteto (KU) vadovybė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder