Į Tokiją - trys klaipėdiečiai

Į Tokiją - trys klaipėdiečiai

Spalio 31-lapkričio 1 dienomis Tokijuje (Japonija) vyks kas ketveri metai rengiamas jau 11-asis absoliutus pasaulio karatė čempionatas, dar vadinamas karatė olimpiada.

Jau šiandien į šią tolimąją Tekančios saulės šalį kartu su Lietuvos rinktine išvyksta trys klaipėdiečiai: Lukas Kubilius, Eventas Gužauskas (abu yra sporto klubo "Shodan" atstovai) ir Diana Mačiūtė ("Okinavos" karatistė).

Pasaulio karatė organizacija (WKO), vienijanti 86 šalis, šias varžybas vykdo pagal kiokušin karatė pilno kontakto taisykles.

Vyrų absoliučioje kategorijoje startuos 184 dalyviai iš 59 šalių. Pasaulio karatė čempionui teks laimėti 8 kovas (kiekviena kova gali trukti iki 9 min.). Moterų absoliučioje svorio kategorijoje varžysis 44 dalyvės. Pasaulio čempionei teks laimėti 6 kovas.

"Tokijuje karatė - labai populiari sporto šaka. Prieš ketverius metus, kai dalyvavau šiose varžybose, 20 tūkstančių žiūrovų arena buvo sausakimša. Panašiai turėtų būti ir šiemet. Bilietai į dviejų dienų varžybas kainuoja 150 eurų. Kartu su mumis į Tokiją vyksta ir didžiulė klaipėdiečių palaikymo komanda", - džiaugėsi klaipėdietis L. Kubilius.

Jis prieš ketverius metus karatė olimpiadoje liko per plauką nuo bronzos medalio - ketvirtas.

Karatė yra trečia tarp populiariausių sporto šakų Lietuvoje - šalyje veikia per 100 klubų ir įvairių karatė stilių mokyklų. Pasaulio ir Europos karatė organizacijos aktyviai siekia patekti į olimpinių žaidynių programą. Karatė yra viena iš penkių po atrankos likusių kandidačių prisijungti prie olimpinės šeimos prieš 2020 m. Tokijuje vyksiančias žaidynes.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder