Į rinktinę pakviesti 26 Lietuvos futbolininkai

Į rinktinę pakviesti 26 Lietuvos futbolininkai

Į Lietuvos futbolo rinktinę rengtis draugiškoms rungtynėms su lenkais ir 2012 metų Europos čempionato atrankos varžybų rungtynėms su pasaulio ir Europos čempionais ispanais pakviesti 26 žaidėjai, iš kurių net 21 atstovauja užsienio klubams.

Iš Lietuvoje rungtyniaujančių futbolininkų pakviesti Ramūnas Radavičius (Panevėžio "Ekranas"), Valdemaras Borovskis, Tomas Ražanauskas, Tadas Eliošius (visi trys - Marijampolės "Sūduva") ir Nerijus Astrauskas (Vilniaus "Žalgiris").

Lietuvos komanda su lenkais žais kovo 25 dieną, o su ispanais - kovo 29-ąją. Abejos rungtynės, kurioms lietuviai rengsis Marijampolėje, vyks Kauno, S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

"Rinktinėje daugėja jaunimo, tačiau šį kartą pakvietėme ir vyresnių žaidėjų - Tomą Ražanauską, Tomą Žvirgždauską. Kvietėme ir Edgarą Jankauską, tačiau jis atsisakė atvykti, nes dar nėra įgijęs reikiamos sportinės formos", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Jis taip pat teigė, kad veteranai į rinktinę sugrąžinti baiminantis, kad kai kuriems žaidėjams dėl geltonų kortelių gali tekti praleisti birželio 3 dieną vyksiančias rungtynes su Lichtenšteimo komanda. Šiuo metu po geltoną kortelę yra gavę septyni žaidėjai.

Į rinktinę buvo kviestas ir vartininkas Giedrius Arlauskis. Iš Kazanės "Rubin" (Rusija) klubo gautas atsakymas, kad žaidėjo nebus rinktinėje, nes jo laukia peties operacija.

Treneris apgailestavo, kad daugumai rinktinės žaidėjų trūksta žaidybinės patirties. "Iš viso sąrašo, gal tik kokie septyni žaidėjai patenka į pagrindines klubų sudėtis. Tenka susitaikyti su tokia situacija. Juk esame Lietuva, o ne kokia Prancūzija", - sakė R. Žutautas.

Per draugiškas rungtynes su lenkais bus stengiamasi išbandyti kuo daugiau žaidėjų. Anot trenerio, laukia gana sunkios kontrolinės rungtynės.

R. Žutautas pažymėjo, kad per rungtynes su ispanais bus kovojama dėl pergalės. "Pažadu, kad kausimės, tikrai nepasiduosime, - pabrėžė Lietuvos rinktinės strategas. - Ir kodėl nepabandyti laimėti? Juk žaisime vienuolika prieš vienuoliką. Jei netikėsi pergale, tai niekada ir nelaimėsi. Svarbiausia ispanams neleisti laisvai kontroliuoti kamuolio, nes kitaip turėsime problemų".

Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus sakė, kad tiek Marijampolės, tiek Kauno futbolo aikštes dar tebekausto įšalas, tačiau jų būklė kasdien vis gerėja. "Dedamos visos pastangos, kad aikštės būtų kuo geriau parengtos treniruotėms ir varžyboms", - teigė R. Tautkus.

Išplėstinis Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjų sąrašas:

vartininkai - Žydrūnas Karčemarskas ("Gaziantepspor", Turkija), Vytautas Černiauskas ("Vaslui", Rumunija), Ernestas Šetkus (Nikosijos "Olympiakos", Kipras);

gynėjai - Andrius Skerla, Tadas Kijanskas (abu - Balstogės "Jagiellonia", Lenkija), Marius Stankevičius ("Valencia", Ispanija), Marius Žaliūkas (Edinburgo "Hearts", Škotija), Ramūnas Radavičius ("Panevėžio "Ekranas"), Tomas Žvirgždauskas ("Halmstads", Švedija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko "Lechia", Lenkija), Valdemaras Borovskis (Marijampolės "Sūduva");

saugai: Deividas Šemberas (Maskvos CSKA, Rusija), Mindaugas Panka (Lodzės "Widzew", Lenkija), Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo "Bnei Yehuda", Izraelis), Dominykas Galkevičius (Liubino "Zaglębie", Lenkija), Saulius Mikoliūnas (Kijevo "Arsenal", Ukraina),

Edgaras Česnauskis ("Rostov", Rusija), Deividas Česnauskis (Salonikų "Aris", Graikija), Tomas Ražanauskas, Tadas Eliošius (abu - "Sūduva"), Marius Papšys ("Pribram", Čekija), Arvydas Novikovas ("St. Johnstone", Škotija);

puolėjai: Darvydas Šernas ("Widzew"), Tomas Danilevičius ("Livorno", Italija), Tadas Labukas (Gdynės "Arka", Lenkija), Nerijus Astrauskas (Vilniaus "Žalgiris").

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder