Į Pietų Korėją - būrys dragūniečių

Į Pietų Korėją - būrys dragūniečių

Pirmadienį į Pietų Korėjoje vyksiančią universiadą išvyko Lietuvos rankininkų delegacija, kurios daugumą sudaro buvę ar esami Klaipėdos "Dragūno" rankininkai bei treneriai.

Tarp jų penki šių metų Lietuvos čempionai: Mindaugas Dumčius, Mindaugas Meškauskas, Šarūnas Ugianskis, Karolis Stropus ir Jonas Truchanovičius.

Taip pat anksčiau "Dragūno" ekipos garbę gynę, tačiau praėjusį sezoną į platesnius vandenis išplaukę žaidėjai Benas Petreikis ir Tadas Stankevičius.

Visi jie, išskyrus T. Stankevičių, yra Klaipėdos universiteto (KU) studentai.

Lietuvos studentų rankinio rinktinės vyr. treneris - "Dragūno" komandos strategas Artūras Juškėnas, komandos vadovo pareigos universiadoje paskirtos taip pat buvusiam "Dragūno" treneriui, dabartiniam Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generaliniam sekretoriui Migliui Astrauskui. Į Pietų Korėją išvyko ir "Dragūno" ekipos gydytojas Martynas Ramanauskas. Jis universiadoje rūpinsis žaidėjų sveikata.

Lietuvos rankininkai universiadoje dalyvaus pirmą kartą istorijoje. Taip nutiko, kadangi šių metų rankinio sporto šaka įtraukta į universiados programą.

Iš pradžių buvo skelbiama, kad lietuviai pogrupyje varžysis tik su rusais ir turkais, tačiau vėliau pogrupis dar pasipildė Pietų Korėjos, Serbijos, Meksikos ir JAV rinktinėmis.

Iš viso universiadoje varžysis 13 šalių ekipų.

"Kalbėti apie galutines vietas tikrai anksti, nes pirmą kartą dalyvaujame tokio rango turnyre, varžovai nepažįstami, tiesiog eisime kautis ir stengsimės pademonstruoti kuo geresnį rezultatą", - sakė LRF generalinis sekretorius M. Astrauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder