Į Lenkiją – balsuoti, užmegzti ryšius ir palaikyti irkluotoją

Į Lenkiją – balsuoti, užmegzti ryšius ir palaikyti irkluotoją

Savaitgalį Lenkijoje bus išrinktas naujas Europos parolimpinio komiteto (EPC) prezidentas, pakeisiantis dvi kadencijas pareigas ėjusį daną Johną Peterssoną. Balsą rinkimuose turės ir Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Mindaugas Bilius. LPOK vadovas EPC Generalinėje Asamblėjoje turi daugiau tikslų: užmegzti glaudesnius ryšius su kaimyninių šalių komitetų vadovais, susitarti dėl bendradarbiavimo dalyvaujant varžybose. M. Bilius ketina užsukti į Poznanę, kur pasaulio taurės etape irkluos Augustas Navickas.

Vienintelis kandidatūrą rinkimuose iškėlė Kroatijos parolimpinio komiteto vadovas Ratko Kovačičius, iki šiol ėjęs ir EPC viceprezidento pareigas. Nuo 2009 m. EPC vadovu dirbęs J. Peterssonas, ne kartą viešėjęs ir Lietuvoje, nutarė dar vienos kadencijos nesiekti. 

„Penktadienis bus skirtas susipažinimui. Paskui prisistatys kandidatas, o jau šeštadienį įvyks balsavimas. Bus labai įdomu išgirsti pretendento viziją“, - sakė M. Bilius.

Anot LPOK prezidento, vienas pagrindinių tikslų – užmegzti glaudesnius ryšius su kaimyninių šalių – Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos – parolimpinių komitetų vadovais ir pasidalinti idėjomis.

„Vienas pagrindinių darbų – pasiekti, kad Lietuvos čempionatai būtų įtraukti į tarptautinius reitingus. Pas mus varžybos vyksta, bet rezultatai nėra oficialiai įskaitomi. O štai Lenkijoje varžybos yra reitinguojamos: pavyzdžiui, nustūmus rutulį 16 metrų, šis rezultatas atsiranda pasaulio reitinge. Mes Lietuvoje galime stumti nors 20 metrų, bet rezultatai vis tiek niekur oficialiai nefigūruos. Nežinau, kodėl iki šiol to nebuvo siekiama ir lengvaatlečiai, plaukikai, tinklininkai, kiti sportininkai varžėsi vos ne kiemo lygiu“, - stebėjosi M. Bilius. 

LPOK prezidentas neabejoja būtinybe siekti artimesnio bendradarbiavimo su kaimyninių šalių neįgaliųjų sporto organizacijomis. Anot M. Biliaus, Lietuvos sportininkai turėtų dažniau vykti varžytis kaimynų rengiamuose turnyruose, kviesti juos dalyvauti varžybose Lietuvoje.

Kelionės į Lenkiją metu M. Bilius tikisi spėti apsilankyti ir Poznanėje, kur savaitgalį vyks antras irklavimo pasaulio taurės etapas. Čia startuos Lietuvos parolimpietis Augustas Navickas, Rio de Žaneiro žaidynėse užėmęs 10 vietą ir siekiantis bilieto į 2020 m. Tokijo parolimpiadą.

„Tikiuosi, kad pavyks nuvykti į Poznanę ir palaikyti Augustą. Stengiamės padėti jam gerinti treniruočių sąlygas, tačiau moralinis palaikymas ne mažiau svarbus nei finansinis. Atletui labai svarbu jausti visokeriopą dėmesį ir rūpestį iš sporto organizacijų. Sakau tai, nes žinau iš asmeninės patirties“, - sakė Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas.

Išrinkus EPC prezidentą, turi būti oficialiai atskleistos kandidatų į Tarptautinio parolimpinio komiteto (IPC) vadovo postą kandidatūros. Kas pakeis dabartinį IPC prezidentą Philippą Craveną, paaiškės rugsėjo 8 d. Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje Abu Dabyje, per IPC Generalinės Asamblėjos rinkiminę sesiją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder