Į Klaipėdą parvežtas Europos čempionato nugalėtojo diržas

Į Klaipėdą parvežtas Europos čempionato nugalėtojo diržas

Klaipėdiečiai vėl įrodė, kad yra vieni geriausių Senojo žemyno graplingo imtynių atstovai. Garliavoje vykusiame Europos graplingo imtynių čempionate iškovota krūva įvairių spalvų medalių bei parvežtas Europos graplingo imtynių absoliučios veteranų kategorijos čempiono diržas.

Minėtąjį nugalėtojo diržą į uostamiestį parvežė Klaipėdos "Kovos menų namų" sporto klubo atletas Ramūnas Petraitis. Šis 40-metis atletas iš pradžių kovėsi veteranų svorio per 90 kg grupės varžybose ir pranoko visus varžovus, o vėliau dar sugebėjo dominuoti varžybose ir dėl absoliučios veteranų kategorijos čempiono diržo.

R. Petraitis - daugiavaikis tėvas, rodantis ne tik savo atžaloms, bet ir visiems jauniems kovotojams puikų pavyzdį.

"Ramūnas labai darbštus ir valingas sportininkas. Jis varžyboms ruošėsi itin atsakingai. Visą vasarą kėlėsi anksti ryte, treniravosi net po penkis kartus per savaitę ne tik sporto salėje, bet ir lauke bėgiojo krosus, ištvermę lavino ir baseine. Ramūnas nusipelnė šio diržo", - didžiuodamasis šiuo sportininku kalbėjo Klaipėdos sporto klubo "Kovos menų namai" treneris Marius Rudnickas.

Jis pats prieš metus dalyvavo Europos graplingo imtynių čempionate ir savo trofėjų kolekcijoje turi absoliučios suaugusiųjų kategorijos čempiono diržą.

"Tai tik antras Europos graplingo imtynių čempionatas ir mūsų klubo atstovai abu kartus iškovojo nugalėtojų diržus. Tai išties džiugu", - kalbėjo M. Rudnickas.

"Kovos menų namų" klubui dar atstovavo ir savo svorio bei amžiaus grupėse įvairių spalvų medalių iškovojo šie sportininkai: Lukas Pažusis (III vieta tarp svorio per 84 kg grupės septyniolikmečių), Artemijus Ponomoriovas (I vieta tarp svorio iki 84 kg devyniolikmečių, treneriai Jonas Tilvikas ir Mindaugas Raila), Rokas Jankauskas (II vieta tarp iki 80 kg pradedančiųjų suaugusiųjų grupės atstovų), Valdas Kanapeckas (II vieta tarp svorio iki 84 kg patyrusių suaugusiųjų grupės atstovų, treneriai Dmitrijus Čelpanovas, J. Tilvikas ir M. Raila) bei Raimondas Zeniauskas (III vieta tarp svorio iki 72 kg suaugusiųjų grupės atstovų).

"2017 metų gegužės mėnesį Klaipėdoje planuojame suorganizuoti Baltijos šalių graplingo imtynių čempionatą. Tikimės gero reginio ir pajėgių varžovų", - sakė "Kovos menų namų" treneriai M. Rudnickas, R. Zeniauskas ir Andrejus Andrijenka.

Taip pat varžybose dalyvavo ir medalių iškovojo "LUTADOR KLAIPĖDA" sporto klubo atstovai: Vladimiras Prodousas (I vieta tarp svorio iki 52 kg septyniolikmečių) ir Nerijus Mažutis (II vieta tarp svorio iki 84 kg suaugusiųjų grupės atstovų).

Europos graplingo imtynių čempionate dalyvavo Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Azerbaidžano, Ukrainos, Kazachstano, Airijos ir Lietuvos sportininkai.

"Mane kaip federacijos prezidentą, neabejotinai, džiugina Lietuvos sportininkų pasirodymai. Tikėjomės pergalių, bet prisipažinsiu nemaniau, kad jų bus tiek daug. Nusiskundimų iš sportininkų negirdėjome, tad manome, jog čempionatas pavyko. Šiemet dėl diržų kovojo dešimties šalių atstovai, tai iki kitų metų turime tikslą tą skaičių dar labiau paauginti", - sakė pagrindinis čempionato organizatorius, tarptautinės graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder