Gydytojas: Michaelis Šumacheris gali prarasti balsą

Gydytojas: Michaelis Šumacheris gali prarasti balsą

Buvęs "Formulės 1" lenktynininkas Filipas Streifas (Philippe Streiff) pranešė, kad jo draugo Michaelio Šumacherio (Michael Schumacher) gyvybei pavojus negresia, tačiau jis gali netekti balso. Tai F. Streifas pranešė po pokalbio su vokiečio gydytoju ir draugu Žeraru Saljanu (Gerard Saillant).

"Aš kalbėjausi su daktaru Ž. Saljanu. Pasak jo, situacija vis dar išlieka rimta, bet, laimei, Michaelio gyvybei pavojus negresia, - F. Streifo žodžius cituoja "Metro". - Jo smegenys skenuojami kiekvieną dieną siekiant nustatyti, kaip slūgsta hematoma. Pirmadienį hematoma buvo apėmusi abu galvos pusrutulius, dabar ji pažeidusi tik vieną iš jų. Tai geras ženklas. Bet jeigu hematoma išliks ilgą laiką, dešinioji Michaelio kūno pusė gali likti paralyžiuota, ir jis gali prarasti balsą".

Sausio 3 dieną M. Šumacheriui sukako 45-eri metai. Penktadienį prie ligoninės Grenoblio mieste, kurioje gydomas galvos traumą patyręs M. Šumacheris, susirinko jo gerbėjai iš Italijos ir Prancūzijos ir tyliai paminėjo jo 45-ąjį gimtadienį.

M. Šumacheris ir 14-metis sūnus gruodžio 29 d. rytą slidinėjo Prancūzijos Alpių Meribelio kurorte, kur šeimai priklauso namelis. Lenktynininkas pargriuvo ir susitrenkė dešinę galvos pusę. Incidentas įvyko apie 11.00 val. vietos laiku.

Sėkmingiausias "Formulės 1" lenktynininkas per savo 19 metų karjerą septynis kartus tapo pasaulio čempionu ir pirmas finišavo 91 lenktynėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder