"Gintaro" plaukikams - per 30 medalių

"Gintaro" plaukikams - per 30 medalių

Klaipėdos "Gintaro" sporto centro auklėtiniai skynė pergales Rygoje (Latvija), Alytuje ir Klaipėdoje vykusiose tarptautinėse varžybose. Klaipėdiečiai iškovojo per 30 medalių.

Latvijos sostinėje Rygoje tarptautinėse plaukimo varžybose, kuriose dalyvavo apie 750 sportininkų iš Latvijos, Didžiosios Britanijos, Baltarusijos, Rusijos, Estijos ir Lietuvos, žibėjo Anželos Kovalenkos auklėtiniai.

Puikiai sekėsi Martinui Tretjakui. Jis įvykdė kandidato į Lietuvos plaukimo meistrus normatyvą - 100 m laisvu stiliumi įveikė per 54,97 sek. (621 taškai) ir tapo šios rungties nugalėtoju. Dar jis pasipuošė sidabro ir bronzos medaliais plaukdamas 50 m peteliške ir 50 m laisvu stiliumi.

Rygoje ant prizininkų pakylos laiptelio dar kopė Aistė Slatkevičiūtė ir Eleonora Poškaitė.

Varžybos Alytuje

Alytuje vykusiose Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybėse, kuriose varžėsi daugiau nei 400 sportininkų iš Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Jungtinės Karalystės, Klaipėdai atstovavo 17 "Gintaro" sporto centro sportininkų. Iš 24 komandų bendroje pirmenybių įskaitoje (suaugusiųjų) klaipėdiečiai buvo šešti.

ŠAUNUOLIS. Martinas Tretjakas įvykdė kandidato į Lietuvos plaukimo meistrus normatyvą - 100 m laisvu stiliumi įveikė per 54,97 sek.

Varžybose dalyvavo ir Lietuvos plaukimo rinktinės lyderiai: naudingiausiu praėjusių metų Lietuvos plaukiku išrinktas pasaulio čempionas Danas Rapšys, šalies rekordininkas Simonas Bilis, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius, kylančios Lietuvos plaukimo žvaigždės Kotryna Teterevkova, Agnė Šeleikaitė ir kiti. Dalyviai varžėsi trijose amžiaus grupėse - suaugusiųjų, jaunimo ir jaunių.

Klaipėdietis Mantas Kedeckas (tr. Anžela Kovalenko) įvykdė kandidato į Lietuvos plaukimo meistrus normatyvą. Jis 50 krūtine nuplaukė 30,75 sek.

Trenerės Jandros Bogužienės auklėtinis Nojus Skirutis pirmenybėse užėmė antrąją vietą - 400 m kompleksu - 4 min. 48,11 sek.

M. Tretjakas 50 peteliške preliminariuose plaukimuose nuplaukė per 26,38 - pritrūko 1 šimtosios iki kandidato į Lietuvos plaukimo meistrus normatyvo (reikėjo 26,37 sek.)

Dar keliose rungtyse, tarp jų ir estafečių rungtyse, čempionais ir prizininkais savo amžiaus grupėse tapo N. Skirutis, Daniilas Pancerevas, Danielis Kvederis ir M. Tretjakas.

Varžybose Klaipėdoje

Užvakar jau rašėme, kad naujajame 50 m Klaipėdos baseine vyko tarptautinės plaukimo varžybos "Baltija", kuriose dalyvavo apie 350 sportininkų iš Lietuvos (Kauno, Vilniaus, Klaipėdos), Lenkijos, Rusijos ir Gruzijos. Varžybos vyko keturiose amžiaus grupėse. Iš "Gintaro" sporto centro dalyvavo apie 120 sportininkų.

Klaipėdiečiai iškovojo 16 medalių: 4 aukso, 7 sidabro ir 5 bronzos.

Motiejus Zubė (tr. J. Bogužienė) pripažintas geriausiu savo amžiaus grupės (11 metų) plaukiku.

Savo amžiaus grupėse nugalėtojais ir prizininkais tapo Domas Damanskis, Mėta Girgždutaitytė, Marija Knašaitė, Marta Šiaulytė, Domas Vaitkus, M. Zubė, E. Poškaitė, Petras Lučka, Aušrinė Bakutytė, Jekaterina Dektiariova, Beatričė Piščikaitė ir Aleksandra Selezniovaitė.

LYDERIS. Klaipėdoje vykusiose tarptautinėse varžybose Motiejus Zubė (iškėlęs rankas) pripažintas geriausiu savo amžiaus grupės plaukiku.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder