"Gintaro" baseine jau tyvuliuoja vanduo

"Gintaro" baseine jau tyvuliuoja vanduo

Jau šią savaitę duris visuomenei turėtų atverti šiuolaikiškai rekonstruotas "Gintaro" baseinas. Gali būti, jog baseinas, kurio rekonstrukcija atsiėjo 4,2 milijono litų, pradės veikti neįvertinus jo valstybinei statybų komisijai.

Nuo pirmadienio baseinas jau pripildytas vandens, tačiau dar vyksta naujosios vandens dozavimo, filtravimo ir šildymo sistemos derinimo darbai. Manoma, kad baseino technologai jau iki ketvirtadienio sudėlios galutinius taškus.

"Tai dienos ar dviejų klausimas", - pasidžiaugė "Gintaro" baseino direktorius Vytautas Valentinas Šeputis.  

Dar prieš du mėnesius baseino vadovas kalbėjo, jog įkurtuvės bus gana liūdnos, kadangi būtinam inventoriui įsigyti neturi lėšų.

Vakar jis jau buvo kur kas optimistiškiau nusiteikęs.

"Turime kažkiek baldų, persidažėme, atsinaujinome suoliukus. Daug pasidarėme, apsitvarkėme. Savivaldybės atstovai į tai pažiūrėjo geranoriškai. Išsiversime", - teigė V. V. Šeputis.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco teigimu, jų rūpestis buvo rekonstruoti baseiną, o į projektą baldai nebuvo įtraukti.
"Tuo rūpintis baseino atstovams reikėjo iš anksto. Kiek supratau, kitų metų veiklos plane bus numatyta lėšų baldams", - teigė jis.

Valdininkas pabrėžė, kad baseino rekonstrukcijos darbų aktai jau yra pasirašyti.
"Vyksta darbuotojų apmokymai, reikia išmokyti, kaip elgtis su šiuolaikiška įranga", - kalbėjo R. Zulcas.

Pasiteiravus, kada baseinas bus perduotas valstybinei statybų komisijai, valdininkas atsakė: "Yra rašomas prašymas."

"Vakarų ekspreso" žiniomis, "Gintaro" baseinas gali pradėti veikti net nepridavus jo valstybinei statybų komisijai.

Išaugo rekonstrukcijos sumos

Klaipėdos miesto savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė teigė, jog "Gintaro" baseino rekonstrukcija su projektavimo, techninės priežiūros ir kitais darbais atsiėjo 4,2 mln. litų. Iš jų 923 tūkst. litų padengė Europos Sąjunga, o kiti pinigai - iš savivaldybės biudžeto.  

Pagal pirminę sutartį, "Gintaro" baseino rekonstrukcija turėjo atsieiti 3,5 mln. Lt, tačiau nurodyta 3,9 mln. Lt suma, galiausiai ji šoktelėjo iki 4,2 mln. litų.

Keitėsi ir baseino įkurtuvių data - iš pradžių buvo teigta, jog baseinas duris atvers rugpjūčio 15 dieną, tačiau iki to laiko visko sutvarkyti nebuvo spėta.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio, rekonstrukcija vėlavo dėl statybininkams nenuspėjamų veiksnių - atsirado papildomų techninių kliūčių.


"Iš pradžių buvo manoma, kad reikės tik pakeisti baseino plyteles, tačiau jas nuėmus paaiškėjo, kad yra įtrūkimų. Teko ardyti, betonuoti. Buvo įvairių smulkių problemų dėl elektros. Reikėjo gauti papildomus leidimus, keitėsi statybų techninės sąlygos. Reikėjo papildomų pinigų", - teigė pokalbininkas.

Baseinas - atviras visiems

Anot V. V. Šepučio, naujai rekonstruotame baseine darbo dienomis nuo 7 iki 13 val. galės plaukioti visi to pageidaujantys miesto gyventojai. Valandos pasiplaukiojimo kaina vienam žmogui - 10 litų.

Nuo 13 val. iki 22 val. baseine šeimininkaus moksleiviai ir "Gintaro" sporto centro sportininkai, nuolat Klaipėdos vardą ginantys įvairiuose Lietuvos ir tarptautiniuose turnyruose bei čempionatuose.

Baseino patalpos, taip pat ir administracinės, gerokai padidėjo - prieš rekonstrukciją plotas buvo 676 kvadratiniai metrai, o po rekonstrukcijos beveik dvigubai didesnis - 1 226.

"Džiugina, kad baseinas bus europinio lygio", - pasidžiaugė V. V. Šeputis.

Pritaikytas neįgaliesiems

Baseine pakeistos plytelės, pastatytas priestatas, uždengtas naujas stogas, įrengta sporto salė, drabužinės, dušai, tualetai, trenerių ir gydytojų kabinetai. Sudarytos visos sąlygos neįgaliesiems - įrengtas keltuvas į baseiną, taip pat jiems pritaikyti net keturi tualetai.

Įmontuota šiuolaikiška vandens valymo technika, kuri specialiomis technologijomis naikina besikaupiančias bakterijas ir blogą kvapą. Ši technika kainavo per 100 tūkst. Lt.
"Rekonstruotas baseinas turėtų mums gerokai sutaupyti lėšų, kadangi įdiegta nauja šildymo ir energijos taupymo sistema. Baseinas visiškai atskirtas nuo Vytauto Didžiojo gimnazijos - drabužinės ir dušai įrengti kitose vietose", - sakė savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder