"Gintaro" baseine - klaipėdiečių antplūdis

"Gintaro" baseine - klaipėdiečių antplūdis

Olimpinės Lietuvos čempionės Rūtos Meilutytės pergalė Londone įkvėpė ir klaipėdiečius. Pirmadienį po vasaros atostogų duris praversiantis "Gintaro" baseinas turėtų būti sausakimšas. "Nespėjame kilnoti ragelių. Susidomėjimas plaukimo treniruotėmis - milžiniškas. Visų norinčiųjų sutalpinti tikrai negalime, vaikų grupės - jau perpildytos", - teigė Klaipėdos "Gintaro" baseino direktorius Vytautas Valentinas Šeputis.

Anot jo, ir ankstesniais metais norinčiųjų lankyti plaukimo treniruotes tikrai netrūkdavo, tačiau šiemet ažiotažas - didesnis. Be to, šiemet norinčiųjų lankyti plaukimą tikslai - jau visai kiti.

Kaista telefonas

"Anksčiau skambindavo tėveliai ir sakydavo: "Norime, kad mūsų vaikas išmoktų plaukti, kadangi artimiausiu metu planuojame vykti į kokią užsienio šalį prie jūros. Nenorime, kad vaikas imtų plūduriuoti." Dabar jau skambina mokančių plaukti vaikų tėveliai ir prašosi profesionalesnio trenerio, kuris tuos įgūdžius sutvirtintų. Jau norima plaukioti baseine ne tik dėl sveikatos gerinimo, bet ir dėl sportinių rezultatų. Kiti net garsiai prabyla, kad norėtų, jog jų vaikas išaugtų panašus į Rūtą Meilutytę", - pasakojo baseino direktorius.

TRENIRUOKLIŲ SALĖ. Sportininkams treniruoklių salė - neatsiejama treniruočių proceso dalis. "Visus baldus, treniruoklius pirkome iš savų lėšų. Kažkiek pavyko užsidirbti, sutaupyti. Esame pasiruošę naujam sezonui ir giliai širdyje tikimės, kad jis bus sėkmingas sportiniais rezultatais", - kalbėjo "Gintaro" baseino vadovybė.

Anot jo, pirmadienį vaikai, po vasaros atostogų sugrįžę į "Gintaro" baseiną, išvys šiek tiek korekcijų: statybininkai padidino vandens nutekėjimo nuolydį, patvarkė ir padažė kai kuriose vietose įtrūkusias sienas. Taip pat baseinas buvo blizginamas, cheminėmis priemonėmis išvalytas vanduo.

Artėja sukaktis

Jau spalio 10 dieną bus metai nuo tos dienos, kuomet "Gintaro" baseinas gerokai pakeitė savo veidą - buvo iš pagrindų renovuotas, o administracinės patalpos praplėstos.

Anksčiau vaikai buvo priversti treniruotis suskilinėjusių plytelių ir apgailėtinų rūbinių patalpose, o dabar vaizdas visai kitoks - sudarytų sąlygų pavydi iš kitų miestų atvažiavę sportininkai.

Tiesa, prieš beveik metus rekonstruotame baseine pirčių nėra. Tačiau baseino patalpos po rekonstrukcijos gerokai padidėjo - prieš rekonstrukciją plotas buvo 676 kvadratiniai metrai, o po rekonstrukcijos beveik dvigubai didesnis - 1 226.

Baseine pakeistos plytelės, pastatytas priestatas, uždengtas naujas stogas, įrengta sporto salė, drabužinės, dušai, tualetai, trenerių ir gydytojų kabinetai. Sudarytos visos sąlygos neįgaliesiems - įrengtas keltuvas į baseiną, taip pat jiems pritaikyti net keturi tualetai.

TRENERIŲ KAMBARYS. Plaukimo treneriai pasidžiaugė, kad įrengtas atskiras jų kambarys, kuriame yra kompiuteris, didžiulis televizorius ir pasitarimų stalas.

Įmontuota šiuolaikiška vandens valymo technika, kuri specialiomis technologijomis naikina besikaupiančias bakterijas ir blogą kvapą. Ši technika kainavo per 100 tūkst. Lt.

Daugelis pripažįsta, jog 4,2 milijono atsiėjusi baseino rekonstrukcija šį objektą pakeitė neatpažįstamai - jie jaučiasi tarsi užsienyje.

Pirko baldus ir treniruoklius

Iškart po baseino rekonstrukcijos V. Šeputis minėjo, jog kyla keblumų dėl naujų baldų ir būtinų treniruoklių įsigijimo, kadangi trūksta lėšų.

Visgi šis klausimas buvo išspręstas - dabar jau administracinėse baseino patalpose stovi nauji baldai ir kita būtina įranga: trenerių kabinete kompiuteris, didžiulis televizorius, pasitarimų stalas, baseine - nauji suoliukai. Įrengta ir pakankamai gera treniruoklių salė.

"Visus baldus, treniruoklius pirkome iš savų lėšų. Kažkiek pavyko užsidirbti, sutaupyti. Esame pasiruošę naujam sezonui ir giliai širdyje tikimės, kad jis bus sėkmingas sportiniais rezultatais. Tikiu, kad garsinsime Klaipėdos vardą ne tik Lietuvos čempionatuose, bet ir tarptautinėse varžybose", - kalbėjo V. Šeputis.

Miestiečiams - ribotas laikas

Didžiąją laiko dalį baseiną okupuoja sportininkai - jie pluša ir varžyboms ryuošiasi kasdien nuo 13 iki 22 val. Beveik visą dieną sportininkai treniruojasi ir šeštadieniais bei sekmadieniais.

Visi norintys miestiečiai už 10 Lt valandinį įkainį (moksleiviams - 8 Lt) gali paplaukioti darbo dienomis nuo 7 iki 13 val. bei savaitgalį: šeštadieniais nuo 7 iki 8 val. ir nuo 18.15 iki 21 val., sekmadieniais - nuo 7 iki 8.45 val. ir nuo 18.15 iki 21 val.

Šiomis valandomis galima išsinuomoti ir baseino takelį (valandos kaina - 79 Lt) ir net visą baseiną (396 Lt).

"Eiliniams miestiečiams pasiplaukiojimo laikas labai ribotas, kadangi čia sporto mokyklos baseinas, skirtas Klaipėdos sportininkams. "Gintaro" sporto centre kasdien treniruotes lanko daugiau nei 550 vaikų ir jaunuolių nuo 7 iki 20 metų, treneriai dirba išsijuosę, vos spėja suktis. Nuo klegesių ir darbo baseinas tiesiog ūžia. Sezono metu gyvenimas verda", - kalbėjo baseino vadovas.

Pasiteiravus apie galimybę tėveliams į plaukimo treniruotes užrašyti savo vaiką, V. Šeputis atsakė: "Tokia galimybė yra tik nuo 7 iki 10 metų vaikams. Plaukimo su pelekais treniruotes lanko nuo 10 iki 13 metų vaikai. Vyresni ateiti į naujas grupes jau nebegali. Vėliau yra sudaromos pažengusiųjų grupės. Pasakysiu taip: juk pirmokas su penktoku ar septintoku į vieną klasę negali eiti, taip pat yra ir su sportu."

Rugsėjį - nemokami užsiėmimai

"Gintaro" baseinas rugsėjį bus perpildytas ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Būtent šį mėnesį Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras kartu su miesto savivaldybe vykdo programą "Sveikatinimo mėnesiai".

Nemokamai pasiplaukioti "Gintaro" baseine galės 180 klaipėdiečių. Šiemet pirmenybė buvo suteikta šeimoms ir senjorams.

Tokie užsiėmimai baseine organizuojami jau šeštus metus, tačiau šiemet norintieji pasiplaukioti buvo itin aktyvūs - telefonas kaito nuo ryto iki vakaro ir vos per porą dienų visos vietos buvo užimtos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder