"Gintarinė jūrmylė" sukvies neabejingus sportui

"Gintarinė jūrmylė" sukvies neabejingus sportui

Spalio 8 d., šeštadienį, vyks šešioliktasis tradicinis tarptautinis bėgimas "Gintarinė jūrmylė 2016". Smiltynėje į rudenėjančias trasas išbėgs varžytis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio bėgikai, įmonių komandos, pasiryžusios įveikti jūrmylės arba kelių jūrmylių nuotolį.

"Labai svarbu, kad šios varžybos reprezentuoja Klaipėdą kaip jūrinį miestą, vienintelį Lietuvos uostamiestį, kuriame puoselėjamos jūrinės tradicijos. Akivaizdu, kad susidomėjimas šiuo renginiu, o kartu ir sveika gyvensena, itin išaugęs - tai rodo ir gausus užsiregistravusių dalyvių skaičius. Pirmaisiais varžybų metais bėgime dalyvavo vos apie 60 bėgikų, o dabar dalyvių būna kone tūkstantis. "Gintarinė jūrmylė" - tai dar vienas renginys, prie kurio prisideda Uosto direkcija, o vienas iš mūsų prioritetų yra kokybiškas užimtumas, ypač jaunimo, vaikų", - sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Šiemet antrą kartą "Gintarinės jūrmylės" varžybose vyks estafetinis bėgimas, kuriame galės dalyvauti įmonių atstovai. Komandą sudarys 4 asmenys, iš kurių kiekvienas turės nubėgti po 0,5 jūrmylės, t. y. 926 metrus.

"Estafetinis bėgimas įmonėms - ne tik puiki galimybė puoselėti sveiką gyvenseną, bet ir pristatyti savo veiklą, stiprinti įvaizdį ir taip kurti įmonės pridėtinę vertę. Dalyvavimas "Gintarinėje jūrmylėje" - tai šaunus būdas išbandyti savo fizines jėgas, geriau pažinti vieni kitus ir stiprinti įmonės komandos dvasią", - sakė Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacijos prezidentas Virginijus Jurgelevičius.

"Gintarinė jūrmylė" - sporto ir sveikatingumo projektas, skirtas dideliems ir mažiems, profesionaliems ir pradedantiems bėgikams. Organizatoriai siekia, kad kiekvienas Klaipėdos miesto, krašto gyventojas kartu su svečiais iš kitų šalių šiose varžybose įveiktų jūrmylės nuotolį - 1 852 metrus. Profesionaliems bėgikams siūloma šešis kartus ilgesnė trasa, o bėgikėms - 3 jūrmylės. Šių nuotolių nugalėtojų vardai ir pavardės kasmet įamžinami Smiltynėje stovinčiame, 6 tonas sveriančiame atminimo akmenyje, iškeltame iš marių dugno gilinant uosto akvatoriją.

"Gintarinės jūrmylės" startu laikomi 2001-ieji.

Šias tarptautines varžybas sumanė VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacija.

"Gintarinė jūrmylė 2016" atidarymas - 12.15 val., varžybų pradžia - 12.35 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder