Gilė Bitė Starkutė ir Gediminas Markevičius apgynė čempionų titulus Latvijoje

Gilė Bitė Starkutė ir Gediminas Markevičius apgynė čempionų titulus Latvijoje

„Latvian amateur open“ turnyro trečiai dienai pasibaigus galime didžiuotis čempionų ir kitų vykusių žaidėjų rezultatais. Į „Ozo“ golfo klube vykusį turnyrą vyko net šeši lietuviai. Abu čempionai jau antrus metus iš eilės užtikrintai iškovojo pergalę bei papildys savo sąskaitas pasaulio reitingo taškais. Čempionatas pritraukė 9 valstybių golfo žaidėjus, kurie atvyko net iš JAV, Škotijos, Anglijos, Baltarusijos ir kitų šalių.

Moterų kategorijoje Gilė Bitė Starkutė titulą užsitikrino atlikusi penkiais smūgiais mažiau nei antroje vietoje likusi Anna Kuitunen iš Suomijos. Pirmo raundo metu Gilė surinko 71, antrame raunde sublizgėjo su 68 (-4), turnyrą užbaigė 73 ir pergalę pasiekė su bendru 212 smūgių rezultatu. Kita Lietuvos rinktinės narė Saulė Jarašiūnaitė taip pat dalyvavo bei pasirodė solidžiai. Sužaidusi 232 smūgius iškovojo šeštą vietą.

Vyrų kategorijoje čempionu tapęs Gediminas Markevičius startavo užtikrintai su 69 (-3) smūgiais. Antrą dieną surinko 72, o trečią 74 smūgius. Po trijų raundų Gediminas, surinkęs 215, apgynė titulą prieš antros vietos prizininką Casper Simberg iš Suomijos 4 smūgiais ir trečios vietos nugalėtoją Timo Raukas iš Estijos 6 smūgiais. Varžybose dalyvavo ir Rolandas Gaidys surinkęs 249 ir lygiosiomis iškovojęs 25 vietą. Pierre Norgren surinko 258 smūgius ir Nacionalinės jaunimo rinktinės narys Oskaras Belousovas, surinkęs 263.

„Ozo“ golfo laukas yra pirmasis 18 duobučių golfo laukas Latvijoje – vienas iš technologiškai pažangiausių golfo laukų Šiaurės Europoje. Per tris dienas mūsų žaidėjai tarpusavyje surinko 44 birdie rezultatus iš kurių 25 priklauso čempionams.

Po šio turnyro geriausi Lietuvos žaidėjai grįžta namo, o mėnesio pabaigoje išvyksta į “World Amateur Team Championship” vyksiantį Airijoje. Tai bus pirmasis Lietuvos moterų bei vyrų rinktinės startas pasaulio čempionate.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder