Geriausi 2012 metų Lietuvos lengvaatlečiai - V. Alekna ir A. Skujytė

Geriausi 2012 metų Lietuvos lengvaatlečiai - V. Alekna ir A. Skujytė

Geriausiais 2012 metų Lietuvos lengvaatlečiais išrinkti disko metikas Virgilijus Alekna ir daugiakovininkė Austra Skujytė.

Laureatai paskelbti ir padovanoti šeštadienį Palangoje.

Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) atrinko sportininkus ir trenerius, kurie 2012 metais pasiekė geriausius rezultatus. Savo simpatijas galėjo išreikšti lengvaatlečių gerbėjai, savo balsus taip pat skyrė treneriai ir sporto žurnalistai.

V. Alekna pernai Londono olimpinėse žaidynėse užėmė ketvirtąją vietą, o IAAF "Deimantinės lygos" varžybose buvo antras.

"Metus vertinu gerai. Žinoma, kažkiek apmaudu, jog nepavyko iškovoti medalio olimpinėse žaidynėse, tačiau praėjus kažkuriam laikui pagalvoji, kad ir ketvirta vieta yra geras pasiekimas, - teigė V. Alekna. - Tikrai nesitikėjau laimėti geriausio metų lengvaatlečio titulo. Jaunimas šiais metais puikiai pasirodė, jų rezultatai labai aukšti. Auga puiki karta, kuri gerbėjais man jau nenusileidžia. Tiesa, užsispyrimo man netrūksta ir dar pakovosiu 2013 metais pasaulio čempionate".

Antras geriausio lengvaatlečio rinkimuose liko šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. Europos čempionato sidabro medalio laimėtojas ir olimpinių žaidynių dalyvis buvo nepralenkiamas balsuojant sirgaliams, tačiau galiausiai turėjo tenkintis antrąja vieta.

"Visiškai neliūdžiu, kad likau antras. V. Alekna šiuo metu pats geriausias lengvaatletis", - teigė R. Stanys.

Trečias rinkimuose liko Rytis Sakalauskas. Sprinteris Londono olimpinėse žaidynėse užėmė 31-ąją vietą, pateko į Europos čempionato finalą ir pasaulio uždarų patalpų čempionate užėmė devintąją vietą. R. Sakalauskas apdovanojimo iškilmėse nedalyvavo.

Geriausia metų lengvaatletė A. Skujytė pernai pasaulio uždarų patalpų čempionate iškovojo bronzos medalį, olimpinėse žaidynėse pasiekė asmeninį rekordą ir užėmė penktąją vietą, o IAAF daugiakovių Iššūkio varžybose buvo ketvirta.

"Žinoma, įsimintiniausias metų įvykis buvo olimpinės žaidynės. Jos atnešė ne tik puikių, bet ir skaudžių akimirkų. Tačiau metus vertinu neblogai", - sakė A. Skujytė.

Geriausios lengvaatletės rinkimuose antrąją vietą užėmė pasaulio jaunimo trišuolio vicečempionė Dovilė Dzindzaletaitė, o trečiąją - sprinterė Lina Grinčikaitė, kuri pernai Europos čempionate iškovojo bronzos medalį, dalyvavo Londono olimpinių žaidynių pusfinalyje ir pagerino Lietuvos rekordą.

Geriausiu 2012 metų treneriu tapo L. Grinčikaitės treneris Edmundas Norvilas. Antras liko buvęs A. Skujytės ir R. Sakalausko treneris Aleksas Stanislovaitis, o trečias - Aloyzas Jasmontas, kuris treniruoja Zinaida Sendriūtę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder