Gediminas Jarmalavičius: „Vyksta žaidėjų peržiūros“

Gediminas Jarmalavičius: „Vyksta žaidėjų peržiūros“

Naujajam futbolo sezonui besiruošiantis "Klaipėdos granitas" per pirmąsias draugiškas rungtynes su pernai šalies vicečempione tapusia Pakruojo "Kruoja" žaidė apylygiai, ir tik 83 dvikovos minutę praleido vieną įvartį. Granitiečių vartus nuginklavo Tomas Birškys.

„Esu patenkintas vaikinų darbu. Jų akys degė, visi stengėsi, kovojo. Pirmąjį kėlinį net atrodėme geriau, nei „Kruoja“, o antrajame kėlinyje daugiau bandžiau jaunimą, - aiškino "Klaipėdos granito" vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.   

- Specialiai savo žaidėjams prieš šias draugiškas rungtynes nedaviau konkrečių užduočių, o tiesiog sakiau: žaiskite taip, kaip įsivaizduojate savo vaidmenį šioje ekipoje. Norėjau pažiūrėti jų futbolo supratimą, vizijas ir taktiką. Atvirai pasakius, pirmas įspūdis – visai geras“, - pridūrė treneris.

Jis akcentavo, kad tai tik pasiruošimo naujajam sezonui pradžia ir taisytinų dalykų tikrai yra.

„Kokybė dar nėra tokia, kokios norėtųsi. Dar reikia daug dirbti, šlifuoti taktiką“, - pabrėžė jis.

Be to, G. Jarmalavičius atskleidė, kad šią savaitę prie ekipos gali prisijungti ir legionierių.

"Atvyks keli žaidėjai į peržiūrą. Ar jie įsitvirtins komandoje - matysime. Kol, nėra nieko konkretaus, jų pavardžių neminėsiu", - neatskleidė visų kortų strategas.

Kol kas su "Klaipėdos granito" ekipa pluša daugiausiai Klaipėdos regiono futbolininkai: iš praėjusio sezono ekipos - Artūras Kurbangalijevas, Rokas Borusas, Rokas Urbelis, Aivaras Lukošius, taip pat jo brolis, pernai vilkėjęs "Šilutės" ekipos marškinėlius, Deividas Lukošius, pernai "atlanto" marškinėlius vilkėjęs Karolis Laukžemis bei būrys jaunųjų uostamiesčio futbolininkų - Villi Grigaitis, Levas Sonas, Liutaras Rimkus, Donatas Stankevičius, Justas Vilavičius, Nerijus Gečas.

Granitiečiai ruoštis naujam sezonui pradėjo nuo sausio 12 dienos.

Kol kas jie daugiau dirbo fiziškai: bėgiojo, treniravosi štanginėje.

Jau rašėme, kad "Klaipėdos granitą" sustiprino vartininkas Tadas Simaitis. Šis 24-erių sportininkas gimė Klaipėdoje, rungtyniavo "Šiaulių" ekipoje, vėliau sudarė sutartį su UEFA Čempionų lygoje kovojusiu Rumunijos Galačio "Otelul" klubu. Taip pat jis gynė ir Pakruojo "Kruojos" vartus.  

Tadas atstovavo ir Lietuvos jaunių U-19 bei jaunimo U-21 nacionalinėms rinktinėms.

"Jis bus ir mūsų pagrindinis vartininkų ir treniruos jaunusius mūsų ekipos vartininkus. Šis sportininkas į "Klaipėdos granitą" įnešė gaivaus vėjo gūsio", - pabrėžė G. Jarmalavičius.

"Klaipėdos granitas" jau yra suplanavęs daugiau draugiškų rungtynių: sausio 31 dieną ketina susitikti su Kazlų Rūdos "Šilu", vasario 14 dieną - su Utenos "Uteniu", vasario 21 dieną - su "Šiauliais".
 
"Žinome, kad su Šiauliais rungtyniausime Klaipėdoje, o kitų draugiškų rungtynių vieta dar derinama", - sakė treneris.

Šių metų Lietuvos futbolo A lygos čempionatą planuojama pradėti vasario 28 dieną. Pagal preliminarų tvarkaraštį "Klaipėdos granitas" šią dieną pirmąsias rungtynes žais išvykoje su Panevėžio "Ekranu".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder