Gatvės krepšinio turnyre - 52 komandos

Gatvės krepšinio turnyre - 52 komandos

Klaipėdoje praūžė vienas iš didesnių Klaipėdoje šią vasarą organizuotų 3x3 gatvės krepšinio turnyrų "Jūros šventė su "Neptūnu" - 2020". Šįkart Klaipėdoje, Kruizinių laivų terminale, varžėsi 52 komandos iš įvairių Lietuvos miestų.

Turnyre galėjo dalyvauti visi norintys krepšinio mėgėjai (merginos ir vaikinai).

Dalyviai buvo suskirstyti į 6 amžiaus grupes.

Nugalėtojai

Daugiausia intrigų ir susidomėjimo kėlė suaugusiųjų grupės (2003 m. ir vyresni) Simo Galdiko taurės turnyro kovos. Dėl minėtos taurės varžėsi ir profesionalūs žaidėjai, tarp kurių - Julius ir Matas Jucikai, Evaldas Šaulys, Ignas Razutis ir kiti.

Visgi čia triumfavo ne iš šių žaidėjų sudarytos ekipos - "Piratų" komanda (L. Remeikis, V. Saulis, K. Tamošauskas ir J. Stakeliūnas), antri liko komandos "Plate Lyn" atstovai (A. Toliušis, E. Šaulys, J. Nausėda ir I. Razutis), treti - "Fen Team" nariai (M. Jucikas, J. Jucikas, A. Bulsis ir U. Mineikis).

Kitose amžiaus grupėse taip pat virė nuožmios ir intriguojančios kovos.

1 grupės (gimę 2012 - 2013 m.) nugalėtojai - "Mažieji Geriausi" (J. Budzinskas, E. Venclova, K. Biškauskas ir D. Gricius), 2 grupės (2010 - 2011 m.) lyderiai - "NKA Tigriukai" (D. Mackevičius, O. Grigaitis, M. Žuklys ir M. Beržinskas), 3 grupės (2008 - 2009 m.) čempionai - I vieta - "Tralialiaškos" (T. Bakanas, E. Prekevičius ir E. Žilinskas), 4 grupės (2006 - 2007 m.) geriausieji - "Kašiorai" (J. Virkutis, J. Žilius ir P. Kulikauskas), 5 grupės (2004 - 2005 m.) nenugalimieji - "Šauk tą Airbollą" (D. Remeikis, D. Norvilas, A. Bružas ir D. Rupšlaukis).

Kiekvienam dalyviui buvo įteikti turnyro marškinėliai, pakvietimai į sporto klubą "Apelsinas". Daug džiaugsmo nugalėtojams kėlė pagrindinis prizas - ateinančio sezono abonementai į Klaipėdos "Neptūno" rungtynes.

Rinko autistams lėšas

Turnyrą organizavęs Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkauskas "Vakarų ekspresui" sakė, kad po karantino visi yra labai išsiilgę sporto varžybų ir puikių emocijų, o šiame renginyje to išties netrūko.

Šis turnyras paženklintas ir socialine veikla.

"Į renginį pasikvietėme brolius pranciškonus ir rinkome aukas autizmu sergantiems vaikams. Džiugu, kad tiek dalyviai, tiek žiūrovai prisidėjo prie šios akcijos ir dėjo pinigėlius į aukų dėžutę. Tai - gražus ir sveikintinas akcentas. Tikimės, kad tai taps gražia šio renginio tradicija", - pasidžiaugė L. Šapkauskas.

Snaiperio konkursas

3x3 gatvės krepšinio kovos buvo pagardintos snaiperio konkursais - baudas ir tritaškius be suklydimų (10 taiklių metimų iš tiek pat galimų bandymų) pataikė klaipėdietis Ramūnas Tiškus. Jis laimėjo pagrindinį prizą - "Velomos" dviratį. R. Tiškus sugebėjo nurungti net pusantro šimto snaiperio konkurso dalyvių. Įdomu tai, kad jo šeimos nariai dviračius laimi jau trečią kartą - ankstesniuose turnyruose dviračius laimėjo abu jo sūnūs.

"Tai išskirtinė snaiperių šeimynėlė. Juk nurungti 150 dalyvių ir pataikyti 10 iš 10 tiek baudos metimus, tiek tritaškius - kažkas nuostabaus. Sportiniais terminais kalbant, Tiškai turi smagią rankelę", - kalbėjo L. Šapkauskas.

Stovyklos pritraukia vaikus ir paauglius

L. Šapkauskas pasidžiaugė, kad vasarą yra itin populiarios stovyklos, kuriose krepšinis derinamas su fiziniu aktyvumu, naudingomis veiklomis ir pramogomis.
   
"Vaikai nori pabūti su bendraamžiais gryname ore, pasimokyti krepšinio paslapčių, išmokti plaukti, papramogauti: pažaisti boulingą, pasivažinėti kartais, pačiuožinėti ant ledo, susirasti naujų draugų. Stovyklose kas vakarą organizuojame konkursus, žaidimus, turnyrus. Džiugu, kad projektas "Vasaros krepšinio ir plaukimo mokymo stovykla" yra dalinai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas. Bendromis pastangomis darome viską, kad vaikai vasarą nesėdėtų namuose prie kompiuterių, o aktyviai leistų savo atostogas", - sakė L. Šapkauskas.

Jis akcentavo, kad su dieninėmis ir stacionariomis stovyklomis, trimis gatvės krepšinio turnyrais iš viso įtraukta per pusę tūkstančio vaikų ir paauglių.

"Tai džiuginantys skaičiai. Prisidedame prie jaunosios kartos fizinio aktyvumo ir sveikatinimo. Juk kuo daugiau aktyviai leisime laiką gamtoje ir sportuosime, tuo būsime sveikesni", - pabrėžė L. Šapkauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder