Gargždai turi krepšinio komandą

Gargždai turi krepšinio komandą

Po 10 metų pertraukos Gargždai vėl turės krepšinio komandą - iš Gargždų kilęs krepšininkas Marius Prekevičius daugiausia prisidėjo prie to, kad jo gimtasis miestas sugrįžtų į Lietuvos krepšinio žemėlapį, skelbiama pranešime spaudai.

Radęs bendraminčių, M. Prekevičius įkūrė klubą, kuris ateinantį sezoną tikriausiai rungtyniaus trečioje pagal pajėgumą Regionų krepšinio lygoje (RKL).

"Norėjosi, kad Gargžduose būtų krepšinio komanda, - sakė M. Prekevičius. - To norėjau ne vienas. Esame trys steigėjai, o prie klubo valdymo bandau pritraukti savo draugus, tarp kurių yra ir krepšininkų".

Paskutinį kartą profesionalūs krepšininkai Gargžduose rungtyniavo 2000 metais. Po sezono tuometinėje Lietuvos krepšinio A lygoje (LKAL) Gargždai dingo iš Lietuvos krepšinio žemėlapio, tačiau šiemet miestelis Klaipėdos rajone vėl sulaukė savo valandos. Garsiausias iš Gargždų kilęs krepšininkas, kuris 2008 metais atstovavo Lietuvai olimpinėse žaidynėse, pasistengė sugrąžinti krepšinį į savo miestą.

"Aš tik atlikau pirmuosius darbus, kurie reikalingi įkurti klubą, - tikino M. Prekevičius. - Valdyti komandos negalėsiu, nes sezono metu būsiu užsiėmęs. Tam yra direktorius, vadybininkai".

Krepšininkus treniruos Mindaugas Bugys, prieš keletą dienų pradėjęs žaidėjų atranką. 1996-2004 metais Klaipėdos "Neptūno" klubui atstovavęs krepšininkas pastaraisiais metais dirbo treneriu. 31-erių metų M. Bugys treniravo Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos žaidėjus ir dirbo trenerio asistentu Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klube Klaipėdos "Nafta-Uni-Laivitė".

"Jis jaunas, tačiau nori imtis ne vienadienių projektų, - Gargždų klubo trenerį apibūdino M. Prekevičius. - Mindaugas nori siekti karjeros, o jo perspektyva galima įsitikinti pamačius gerus jo treniruojamų komandų rezultatus".

Gargždų klubas tikriausiai žais RKL pirmenybėse. M. Prekevičius atskleidė, kad dar nepraranda vilties matyti ekipą besirungiančią NKL, tačiau tam gali pritrūkti lėšų.

Ateinantį sezoną Gargždų klube rungtyniaus daugiausia jauni krepšininkai iš Klaipėdos miesto ir rajono. Jie žais atnaujintoje Gargždų sporto salėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder