Futbolo klubas "Žalgiris" siekia atimti šį vardą iš daugkartinių LKL čempionių

Futbolo klubas "Žalgiris" siekia atimti šį vardą iš daugkartinių LKL čempionių

Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ nori uždrausti Kauno krepšinio komandai naudoti istorinį „Žalgirio“ vardą, praneša „15min.lt“.

Skelbiama, jog sostinės komandos atstovai jau padavė daugkartinius Lietuvos krepšinio čempionus į teismą ir abi pusės turės išsiaiškinti teisinėje kovoje.

„Neketiname nusileisti ir aktyviai ginsime savo teises. Mūsų klubas yra įkurtas anksčiau ir „Žalgirio“ prekės ženklą esame patentavę pirmieji, todėl savo sėkme neabejojame.

Tiesiog gaila, jog vietoj to, kad savo jėgas ir laiką skirtume sporto vystymui, dabar turėsime kovoti teisminiuose ginčuose“, – tinklalapiui „15min.lt“ kalbėjo Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Tuo metu Vilniaus „Žalgirio“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė nuo platesnių komentarų susilaikė.

Aistros įsiplieskė po to, kai kauniečiai sausį nusprendė „Žalgirio“ vardą ir savo logotipą suteikti stipriausioje Lietuvos futbolo lygoje kovojančiam „Spyrio“ klubui.

Tačiau to kauniečiams padaryti nepavyko – vilniečiai kreipėsi į Lietuvos futbolo federaciją, kuri „Spyriui“ neleido pakeisti pavadinimo į „Žalgiris“.

Šį sezoną 70-ies metų sukaktį minintis Kauno „Žalgiris“ klubas buvo įkurtas 1944 metais. Tuo metu Vilniaus futbolo komanda susikūrė 1947 metais, o „Žalgiriu“ persivadino tik 1962 metais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder