„Fortūnos“ LMKL mažojo finalo varžovė – „Kibirkštis“

„Fortūnos“ LMKL mažojo finalo varžovė – „Kibirkštis“

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės dėl Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalių serijoje iki trijų pergalių kovos su Vilniaus „Kibirkšties“ ekipa.

Pirmosios mažojo finalo rungtynės vyks balandžio 6 dieną (ketvirtadienį) Vilniuje, antrosios – balandžio 8 dieną (šeštadienį) 14 val. Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno. g. 10), trečiosios – balandžio 11 dieną (antradienį) 18 val. Vilniuje. 

Jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos atitinkamai vyks balandžio 14 dieną (penktadienį) 17 val.  ir balandžio 18 dieną (antradienį) 18 val. Vilniuje.

Priminsime, kad „Fortūna“ pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių rezultatu 0:2 nusileido LMKL reguliaraus čempionato nugalėtojoms ir Lietuvos moterų taurės laimėtojoms Marijampolės „Sūduvos“ atstovėms, o „Kibirkštis“ kitoje pusfinalio serijoje rezultatu 1:2 pralaimėjo prieš praėjusio sezono čempiones Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“. Lemiamas rungtynes vilnietės pralaimėjo savo namuose po labai atkaklios kovos rezultatu 56:59.

„Fortūna“ LMKL reguliariajame čempionate su 14 pergalių ir 10 pralaimėjimų užėmė ketvirtąją vietą, o „Kibirkštis“ su 18 pergalių ir 6 pralaimėjimais liko antra.

Tačiau LMKL reguliariajame čempionate klaipėdietės tris kartus nugalėjo Vilniaus krepšininkes – 63:60; 70:55 (Klaipėdoje) ir 71:61 (Vilniuje)  ir tik kartą pralaimėjo – 50:55 (Vilniuje).

„Tai kas buvo reguliariajame čempionate – jau istorija. Dabar kova prasidės iš naujo. Kovoje dėl medalio svarbios menkiausios detalės ir ypač – merginų psichologija, nusiteikimas, sugebėjimas susitvarkyti su jauduliu, įtampa. „Kibirkšties“ komanda – jauna, greita ir veržli, turinti ne tik gerą vidurio puolėją – Daugilę Šarauskaitę, bet ir geras gynėjas. Iki pirmųjų mažojo finalo serijos rungtynių visiškai čiurnos traumą turėtų išsigydyti Justina Matuzonytė. Kovosime, bandysime Klaipėdai iškovoti bronzos medalius. Dėl šio tikslo atiduosime visas jėgas“, - pabrėžė „Fortūnos“ treneris Vilius Stanišauskas.   

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder