"Fortūnos" gretose - Marina Solopova

"Fortūnos" gretose - Marina Solopova

Klaipėdos "Fortūnos" ekipoje, kuri šiemet dalyvaus Europos taurės varžybose, rungtyniaus gerai žinoma žaidėja, Lietuvos moterų rinktinės narė Marina Solopova. Su šia 24-erių iš Klaipėdos kilusia žaidėja sutartis sudaryta vienam sezonui.  

M. Solopova krepšinio paslapčių mokėsi Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje pas trenerę Ramunę Kumpienę. 2006 metais ji džiaugėsi iškovotais Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionato bronzos medaliais, 2008 metais tapo Europos jaunių (iki 18 metų) čempione.

M. Solopova klaipėdiečiams - puikiai pažįstama. Ši nuolat iniciatyvos nebijanti imtis krepšininkė net tris sezonus (2006-2010 metais) rungtyniavo Klaipėdos "Lemminkainen" moterų krepšinio ekipoje (dabar pakeitė pavadinimą į "Fortūną").

Vėliau ji atstovavo Kauno "VIČI-Aistės", Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipoms bei bandė legionierės duonos Košicės „Good Angels“ (Slovakija), „Hainaut Basket“ (Prancūzija), "Edremit Belediyesi" ir Izmiro "Konak" (Turkija) komandose.

M. Solopova gali pasigirti Lietuvos ir Baltijos krepšinio (BWBL) lygų čempionės titulais, yra rungtyniavusi ne tik Europos taurės, bet ir prestiziškiausiame moterų krepšinio krepšinio klubų turnyre - Eurolygoje.   

2010 metais M. Solopova buvo įtrauką į moterų NBA naujokių biržos šaukimo sąrašą, tačiau savo pavardės WNBA loterijoje neišgirdo.

"Fortūnos" krepšininkės jau pradėjo ruoštis naujajam Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) ir Europos taurės varžybų sezonui. Priminsime, kad Senojo žemyno turnyre fortūnietės grumsis C grupėje su Maskvos srities "Sparta&K", Mersino "Buyuksehir Belediye" bei "Orduspor" klubais (Turkija).

"Intensyviai plušame ir ruošiamės naujajam sezonui. Deriname treniruotes lauke ir sporto salėje", - sakė "Fortūnos" klubo prezidentė ir trenerė Ramunė Kumpienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder