"Fortūnai" iki pergalės trūko vos vieno metimo

"Fortūnai" iki pergalės trūko vos vieno metimo

Labai nedaug trūko, kad Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės jau trečią kartą šį sezoną įveiktų vienas iš Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato lyderių  - Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“. Klaipėdietės Garliavoje trečiajame kėlinyje vienu metu prieš varžoves pirmavo 9 taškų skirtumu – 41:32, tačiau galiausiai po dramatiškos kovos nusileido aikštės šeimininkėms – 61:63.

Ramunės Kumpienės auklėtinės  rungtynes pradėjo geriau ir išsiveržė į priekį – 10:4. Komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo „Fortūnai“ pirmaujant minimalia persvara – 27:26.

Trečiojo kėlinio viduryje Eglė Šikšniūtė dvitaškiu pradėjo „Fortūnos“ spurtą, per kurį uostamiesčio krepšininkės be atsako pelnė 6 taškus ir susikrovė 9 taškų persvarą - 32:41. Negana to, rungtynės baigėsi čiurnos traumą patyrusiai „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjai Santai Okockytei.

Tai mobilizavo aikštelės šeimininkes, kurios  išlygino rezultatą (41:41), o rungtynių pabaigą jau priminė nervų karą, kurį šįkart laimėjo Garliavos atstovės.

„Hoptrans-Sirenos“ – „Fortūna“ - 63:61 (15:16, 11:11, 15:14, 22:20).

Šiose rungtynėse klaipėdietės akivaizdžiai dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių (48:25), tačiau dažniau klydo (26 ir 10 klaidų).

„Hoptrans-Sirenoms“ (22 pergalės, 5 pralaimėjimai, antra vieta LMKL turnyro lentelėje) Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė pelnė 14, Eglė Tarasevičiūtė - 12, Santa Okockytė - 10 taškų.

„Fortūnai“ (13 pergalių, 13 pralaimėjimų, ketvirta vieta LMKL turnyro lentelėje) Lina Aglinskaitė surinko 19, Monika Grigalauskytė - 11 (11 atk. kamuolių), Gabrielė Gutkauskaitė – 9, Eglė Šikšniūtė – 8 tšk.

Rungtynių protokolą galite pamatyti paspaudę ČIA.


Ramunė KUMPIENĖ („Fortūnos“ vyr. trenerė): „Tarp pliusų įvardinčiau tai, kad puikiai kovojome dėl atšokusių kamuolių, tačiau neramina, kad buvo padaryta daug klaidų. Tai mums ir sutrukdė laimėti šias rungtynes. Be to, teisėjai leido žaisti itin grubų krepšinį, kuris mums yra neparankus, o varžovės propaguoja tokį žaidimą. Keista ir tai, kad pirmoje rungtynių dalyje metėme tik keturis baudos metimus, o antroje rungtynių pusėje – tik šešis. Žinant tai, kad buvo labai grubus žaidimas – tai labai mažai. Varžovės metė penkioliką baudos metimų. Trečiajame kėlinyje, kai buvome susikrovusios 9 taškų pranašumą, dėl prakirstos lūpos šiek tiek atsikvėpti buvo priversta Gabrielė Gutkauskaitė. Kol jai medikai pristabdė kraujavimą, šiek tiek išsimušėme iš vėžių ir išbarstėme pranašumą. Gaila, bet šįkart iki pergalės pritrūko labai nedaug – vos vieno taiklaus metimo“.

Priminsime, kad 2014 metų vasario 15 dieną klaipėdietės „Hoptrans-Sirenas“ LMKL rungtynėse Klaipėdoje nugalėjo rezultatu 56:51.  

Tai buvo ne pirmas kartas, kai „Fortūna“ šį sezoną nuskausmino Lino Šalkaus treniruojamas „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkes. „Fortūnos“ žaidėjos Garliavos atstoves eliminavo iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro. Tąkart klaipėdietės triumfavo LKF pusfinalio susitikime.  



Pajūrio krepšininkės atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Garliavoje 9 taškų skirtumu – 75:66 (17:14, 17:14, 22:15, 19:23) nugalėjo Kauno rajono ekipą, o pirmasis LKF taurės turnyro pusfinalio susitikimas Klaipėdoje buvo pasibaigęs 5 taškų skirtumu klaipėdiečių pralaimėjimu – 52:57 (19:12, 7:16, 13:20, 13:9). Taigi, bendras tarpusavio rungtynių rezultatas – palankesnis Klaipėdos ekipai.

LKF taurės turnyro finalas, kuriame „Fortūna“ susitiks su moterų Eurolygos dalyve ir LMKL čempione Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipa, planuojamas kovo 30 d. Panevėžyje, „Cido“ arenoje.

Artimiausias rungtynes „Fortūna“ žais kovo 14 dieną (penktadienį) 18 val. .išvykoje su Vilniaus „Jaunaisiais talentais“, o kovo 15 dieną (šeštadienį) klaipėdiečių namuose, Kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) jau laukia akistata su turnyrinės lentelės kaimynėmis – Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ ekipa. Šios dvikovos Klaipėdoje pradžia – 15 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder