„Fortūna“ sutriuškino „Hoptrans-Sirenas“

„Fortūna“ sutriuškino „Hoptrans-Sirenas“

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės iškovojo svarbią pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pirmenybėse – savo aikštėje 30 taškų skirtumu - 92:62 (25:11, 26:15, 18:18, 23:18) sutriuškino Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“ .

Tai labai svarbūs taškai kovoje dėl LMKL reguliaraus čempionato trečiosios vietos. Paskutines LMKL reguliaraus čempionato rungtynes klaipėdietės (15 pergalių, 12 pralaimėjimų) žais kovo 10 dieną (antradienį) 18 val. su turnyrinės lentelės kaimyne Kauno "Aistės-LSU-Paradis" (15 pergalių, 12 pralaimėjimų). Jei klaipėdietės laimės, tada išliks trečioje pozicijoje.

Penktadienio dvikovą su „Hoptrans-Sirenomis“ klaipėdietės pradėjo galingu puolimu ir greitai susikrovė dviženklę persvarą – 17:6.  Įpusėjus antrajam kėliniui komandas skyrė 17 taškų – 35:18, o prieš didžiąją pertrauką net 25 taškai – 26:51.

Trečiajame kėlinyje klaipėdiečių pranašumas buvo perkopęs ir 30 taškų ribą – 60:28 ir likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas.

„Fortūna“: Marina Solopova (5 rez. perd.) - 24, Monikas Grigalauskytė (14 atk. kam.) - 19, Roberta Mizgerytė (7 atk. kam.) - 15, Lina Aglinskaitė - 13, Erika Kregždytė – 11, Kristė Druskytė – 8, Brigita Gudelionytė – 2 tšk.

„Hoptrans-Sirenos“: Kornelija Balčiūnaitė (10 atk. kam., 6 rez. perd.) - 17, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė (6 rez. perd.) - 13, Gintarė Jasiunskaitė 12, Rasa Knyzaitė - 11.

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ vyr. trenerė): „Džiugu, kad pavyko išlaikyti koncentraciją, nors ir esame nukraujavusios dėl ligų ir traumų. Namuose surinkome tik 10 žaidėjų, bet jos tikrai atidavė visas savo jėgas ir širdį. Mums tikrai šios pergalės labai reikėjo. Sveikinu savo komandą su tokiu geru žaidimu. Kalbant apie mūsų bėdas: gripu serga Simona Dobrovolskytė ir Agnė Černeckytė, Šarūnė Melinauskaitė yra pasitempusi kirkšnį, šiandien ji bandė žaisti, bet sunku. Antroje dalyje jos į aikštelę nebeleidome. Giedrei Lileikytei per treniruotę trūko kryžminiai kelio raiščiai. Šis sezonas jai jau baigtas. Esu labai dėkinga Klaipėdos universitetinei ligoninei, greitai padarė magnetinį rezonansą ir Giedrei jau kovo 18 dieną yra paskirta operacija. Tikimės, kad ji per vasarą atsistatys ir kitą sezoną mums jau galės padėti.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder