"Fortūna" Klaipėdoje nusileido LMKL vicečempionėms

"Fortūna" Klaipėdoje nusileido LMKL vicečempionėms

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 49:67 (12:7, 14:20, 14:24, 9:16) nusileido  praėjusio sezono vicečempionėms ir šio sezono vienvaldėms lyderėms Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkėms.

Marijampolietėms tai buvo 8 pergalė iš 9 rungtynių. Klaipėdiečių sąskaitoje 5 pergalės ir 4 pralaimėjimai. „Fortūna“ žengia trečioje turnyro lentelės vietoje.

Šįkart rungtynes Klaipėdoje geriau pradėjo fortūnietės, greitai trūktelėjusios į priekį – 8:2, 12:7. 

Visgi antrajame ketvirtyje sužaidus 4 minutes rezultatas jau buvo lygus – 18:18 ir nuo tada virė taškas į tašką kova. Po dviejų kėlinių viešnios priekyje buvo vos 1 taško skirtumu - 27:26.

Po didžiosios pertraukos Justina Matuzonytė įmetė dvitaškį ir persvėrė rezultatą Klaipėdos ekipos naudai - 28:27, tačiau netrukus „Sūduva“ spurtavo 9:0 ir atitrūko – 36:28. Netrukus komandas skyrė ir dviženklis skirtumas – 40:30. „Fortūna“ dar buvo priartėjusi iki 38:43, tačiau marijampolietės pergalės iš rankų nebepaleido.

„Fortūnos“ gretose išsiskyrė Agnė Černeckytė, pelniusi 15 taškų, Lina Mikelevičienė pridėjo 13, Justina Matuzonytė - 10 (9 atk. kam.), Robertas Mizgerytė – 4, Simona Dobrovolskytė – 3, Andra Gabalytė ir Giedrė Šileikytė – po 2 tšk.

„Sūduvą“ į pergalę vedė Laura Svarytė, pelniusi 19 taškų (9 atk. kam.), Ieva Kazlauskaitė surinko 11, Kateryna Dobrikova (5 atk. kam.) ir Arina Bilotserkivska - po 10 tšk.

„Sūduva“ laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:32 ir šiek tiek rečiau klydo – 13 ir 17 klaidų. Be to, viešnios taikliau atakavo krepšį tiek nuo dvitaškio linijos (40 prieš 36 proc.), tiek nuo tritaškio linijos (38 ir 22 proc.).

„Pralaimėjome dėl prasto pataikymo: ir iš po krepšio sunkiai sekėsi atakuoti, ir nuo iš tritaškio linijos. Pataikėme vos keturis tritaškius, kai nuolat per rungtynes pataikome po 8-9 tritaškius. Be to, kai nepataikai iš po krepšio, nusvyra rankos ir palūžti. Tokia jau psichologija. Bandžiau merginas raminti, tačiau varžovių meistriškumas – geresnis. Antroje rungtynių pusėje pradėjome rizikuoti gynyboje, agresyviau gynėmės, bet varžovės pataikė kelis tritaškius ir atitrūko. Vėliau mums jau nebepavyko pakreipti įvykių savo naudai“, - po dvikovos kalbėjo „Fortūnos“ vyr. treneris Vilius Stanišauskas.

Artimiausias LMKL rungtynes „Fortūna“ žais gruodžio 9 dieną (penktadienį) 17 val. Vilniuje su vietos „Kibirkšties“ ekipa.  

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder