"Fortūna" Klaipėdoje nusileido "Hoptrans-Sirenoms"

"Fortūna" Klaipėdoje nusileido "Hoptrans-Sirenoms"

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės savoje aikštėje vykusiose antrosiose Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažojo finalo rungtynėse daugiau nei tris kėlinius pirmavo prieš Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ ekipą, tačiau galiausiai pralaimėjo rezultatu 65:72 (14:11, 25:22, 15:17, 11:22).

Taigi dabar serijoje iki trijų pergalių Kauno rajono atstovės pirmauja rezultatu 2:0. Pirmosios rungtynės Garliavoje baigėsi 2 taškų „Hoptrans-Sirenų“ pergale – 64:62.

Klaipėdoje Ramunės Kumpinės auklėtinės antrojo kėlinio viduryje buvo susikrovusios 9 taškų persvarą – 25:16, o į didžiąją pertrauką iškeliavo turėdamos 6 taškų pranašumą – 39:33.

Visgi prieš ketvirtą kėlinį viešnios priartėjo – 50:54, o netrukus pradėjo „šaudyti“ vieną po kito tolimus šūvius, persvėrė rezultatą – 62:59 ir jau virė nervų karas.

Klaipėdietė Kristė Druskytė dar buvo išlyginusi rezultatą – 62:62, tačiau svečių komandos žaidėjos geriau sužaidė rungtynių pabaigą ir išplėšė pergalę.

„Fortūnos“ gretose išsiskyrė Lina Aglinskaitė, surinkusi 17 taškų (8 atk. kamuoliai), Gabrielė Gutkauskaitė pridėjo 14 (8 rez. perdavimai), Monika Grigalauskytė – 12, Simona Dobrovolskytė – 7, Kristė Druskytė – 6, Agnė Černeckytė – 3, Šarūnė Melinauskaitė, Eglė Šikšniūtė ir Roberta Mizgerytė – po 2 tšk.

„Hoptrans-Sirenoms“ Eglė Tarasevičiūtė (8 rez. perdavimai) ir Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė pelnė po 18 taškų. Santa Okockytė ir Kornelija Balčiūnaitė (11 atk. kamuolių) pridėjo po 14 taškų, Gintarė Jasiunskaitė – 6, Akvilė Baronėnaitė – 2 tšk.

Klaipėdietės laimėjo kovą po krepšiais (42:33), tačiau šiek tiek dažniau klydo (20 ir 16 klaidų).

Trečiosios LMKL mažojo finalo serijos rungtynės vyks balandžio 19 dieną (šeštadienį) Garliavoje. Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos vyks balandžio 22 dieną (antradienį) Klaipėdoje. Jei ir tada nepaaiškėtų serijos nugalėtojas, lemiamos rungtynės vyktų balandžio 23 dieną (trečiadienį) Garliavoje.   

Linas ŠALKUS („Hoptrans-Sirenų“ ekipos treneris): "Po dviejų kėlinių atsilikome 6 taškais – 33:39, tad specialiai per pertrauką neėjau į rūbinę. Sakiau, tegul pačios merginos padaro išvadas ir nusprendžia, ką reikia daryti. Tai jos ir padarė. Šaunuolės merginos, šįkart parodė charakterį. Kartais reikia jas ir pagirti, kartais ir nieko nesakyti... Mūsų atsarginių žaidėjų suolelis – trumpas, tad šįkart gerai padirbėjo pagrindinės žaidėjos, sekėsi pataikyti į krepšį, taip pat gerai padirbėjome ginantis savo krepšį. Visgi jokiu būdu negalime atsipalaiduoti, negalime mąstyti, kad kitos rungtynės bus paskutinės. Jei mąstyti apie pergalę, tada nieko nebus. Tiesiog reikia susikaupti ir kautis iki paskutinio teisėjo švilpuko."

Ramunė KUMPIENĖ („Fortūnos“ trenerė): "Iš savo komandos norėjau agresyvaus, greito, kupino noro ir energijos žaidimo, tačiau to visiškai mano komanda nedemonstravo. Susidarė toks įspūdis, kad savaitgalį rungtynes žaidė ne „Sirenos“, o mes... Prieš šią dvikovą bijojau, kad savaitės pertrauka gali atsiliepti neigiamai. Seniai kada beturėjome tokią ilgą pertrauką be rungtynių ir tai mums padarė meškos paslaugą. „Sirenos“ neturėjo laiko mąstyti apie šias rungtynes, o mes jų labai laukėme ir tas laukimas mums buvo ne į naudą. Kaune bandysime reabilituotis. Šįkart nė viena žaidėja nesužaidė pagal savo galimybes. Lina Aglinskaitė visą savaitę dėl raumens sumušimo nesitreniravo, bet tikrai neatrodė, kad ji būtų buvusi traumuota. Ji stengėsi, kovojo. Kitos žaidėjos kur kas prasčiau atrodė aikštėje ir nepadarė to, ką galėjo padaryti. Dėl to man labai gaila." 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder