„Fortūna“ išvykoje 23 taškų skirtumu nugalėjo šiaulietes

„Fortūna“ išvykoje 23 taškų skirtumu nugalėjo šiaulietes

Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės iškovojo dar vieną, jau ketvirtąją, užtikrintą pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate – išvykos rungtynėse net 23 taškų skirtumu 91:68 (30:17, 19:12, 21:24, 21:15)  palaužė Šiaulių „Rūtos“ universiteto ekipą.

Ramunės Kumpinės auklėtinės rungtynes pradėjo gerai nusiteikusios ir iškart išsiveržė į priekį – 9:2, 23:10. Per pirmąjį kėlinį klaipėdietės pelnė 30 taškų, o varžovėms leido surinkti 17, taip atitrūkdamos dviženkle taškų persvara – 30:17.

Į didžiąją pertrauką pajūrio atstovės iškeliavo pirmaudamos ir 20 taškų skirtumu – 49:29.

Praėjusio LMKL sezono bronzos medalių laimėtojos – „Fortūnos“ žaidėjos antroje rungtynių pusėje jautėsi saugiai – ilgai išlaikė, o rungtynių pabaigoje dar ir padidino solidžią persvarą.

"Fortūnos" ekipą į pergalę vedė Eglė Šikšniūtė, pelniusi 17 taškų (11 atk. kam., 3 rez. perd.), Lina Aglinskaitė ir Gabrielė Gutkauskaitė pridėjo po 13 taškų, Justina Matuzonytė – 12, Šarūnė Melinauskaitė – 9, Kristė Druskytė – 8 (6 atk. kam.), Monika Grigalauskytė – 6 (7 atk. kam.), Roberta Mizgerytė – 5 tšk.

Iš varžovių išsiskyrė po 16 taškų surinkusios Katsiaryna Kashlei ir Silvija Kuodienė, 13 taškų pridėjo Urtė Bukauskaitė, 10 - Ance Celmina.  

"Fortūna" akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (48:24) ir atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (16:12), tačiau dažniau klydo (27:20).

Klaipėdietes į priekį vedė ir tai, kad jos buvo taiklesnės mesdamos į krepšį iš visų pozicijų (dvit. - 57 ir 46 proc., trit. - 50 ir 29 proc., baudos – 55 ir 40 proc.).

Ramunė Kumpienė ("Fortūnos" vyr. trenerė): "Į Šiaulius važiavome ne tik su tikslu nugalėti, bet ir pasisemti patirties ateičiai. Mes greitai atitrūkome ir supratome, kad šiandien pergalės iš rankų jau nebepaleisime, tačiau šios rungtynės nebuvo lengvas pasivaikščiojimas, šiaulietės kovėsi, bandė kiek įmanoma priešintis. Po didžiosios pertraukos, kai jau turėjome susikrovę solidžią persvarą, buvo sunku susikaupti, susikoncentruoti rimtai kovai, tačiau merginos neišbarstė taškų ir kovėsi užtikrintai. Užtikrintai laimėjome kovą po krepšiais, taip ir turėjo būti. Panašų scenarijų ir planavome“.

Eglė Šikšniūtė (rezultatyviausia „Fortūnos“ žaidėja): „Viskas gerai pavyko. Komandos draugės manimi pasitikėjo, įmetė gerų perdavimų ir pelniau daugiausiai taškų, tačiau to visiškai nesureikšminu. Svarbiausia – komandos pergalė. Šiose rungtynėse daugiau galėjo pasireikšti mūsų jaunesnės žaidėjos, kurios įprastai mažiau praleidžia laiko aikštėje. Kai kas pavyko, kai kas – ne, buvo ir klaidų, tačiau kas nedirba, tas neklysta. Svarbu, kad galutinis rezultatas mus visas tenkina.“

Po šių rungtynių "Fortūna" (4 pergalės, 2 pralaimėjimai) išliko trečioje LMKL turnyrinės lentelės vietoje, "Rūtos-Universiteto" ekipa (visi 7 pralaimėjimai) – žengia paskutinė, aštunta.

Artimiausias LMKL rungtynes "Fortūna" žais lapkričio 15 dieną (penktadienį) 18 val. Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) su Marijampolės "Sūduva".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder