„Fortūna“ į LMKL finalą nepateko – kovos dėl bronzos

„Fortūna“ į LMKL finalą nepateko – kovos dėl bronzos

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės kausis dėl Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalių. Viliaus Stanišausko auklėtinėms nepavyko prasibrauti į didįjį finalą – Klaipėdoje antrose pusfinalio rungtynėse fortūnietės rezultatu 47:82 (18:10, 15:23, 5:29, 9:20) nusileido šio sezono reguliaraus čempionato nugalėtojoms ir Lietuvos moterų taurės laimėtojoms Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkėms.

Klaipėdietės pusfinalio seriją pralaimėjo rezultatu 0:2. Pirmosios serijos rungtynės Marijampolėje buvo pralaimėtos rezultatu 59:78.

Būtent minėtoje dvikovoje čiurnos traumą patyrė pagrindinė „Fortūnos“ aukštaūgė Justina Matuzonytė. Ji klaipėdietėms negalėjo padėti antrose pusfinalio serijos rungtynėse ir tai „Fortūnai“ skaudžiai atsiliepė – pralaimėta kova po krepšiais rezultatu 38:44.

Be to, „Fortūnai“ buvo sunku pulti ir gintis prieš aukštaūges „Sūduvos“ žaidėjas. Klaipėdietės pirmus du kėlinius dar priešinosi marijampolietės ir net pirmoje rungtynių pusėje dažniau pirmavo – 12:8, 16:8, 18:10.

Komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo esant lygiam rezultatui – 33:33.

Deja, visas viltis sužlugdė prastai sužaistas trečiasis kėlinys – pralaimėta 10 minučių atkarpa 5:29 ir jau apie pergalę pagalvoti buvo sunku.

„Fortūnos“ žaidėjos pajuto nuovargį, tad nenuostabu, kad buvo dažniau ir klystama – 30:12.

„Fortūna“: Lina Mikelevičienė 14 (11 atk. kam.), Roberta Mizgerytė 8 (5 atk. kam.), Andra Gabalytė 7 (7 kld.), Agnė Černeckytė ir Simona Dobrovolskytė po 5, Erika Kregždutė ir Brigita Gudelionytė po 4 tšk.

„Sūduva“: Laura Svarytė 15 (11 atk. kam., 6 kld.), Arina Bilotserkivska ir Victorija Mazur (6 atk. kam.) po 13.

„Kažko panašaus ir reikėjo tikėtis, kadangi mūsų rotacija – labai maža. Mums labai trūko pirmose pusfinalio serijos rungtynėse čiurnos traumą patyrusios Justinos Matuzonytės. Šiandien pamatėme, kokia ji mums svarbi. Dėl to, mes šiandien pralaimėjome kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių. Mūsų rotacijoje – tik septynios žaidėjos. Sunku po krepšiu stumdytis su tokiomis galingomis „Sūduvos“ žaidėjomis. Kai tų jėgų išeikvoti gynyboje, tada ir puolime sunkiau – metimai ne tokie ir panašiai. Kitas dalykas, „Sūduva“ šiai dienai tikrai stipresnė komanda. Sveikiname su pergale ir linkime jai sėkmės finale“, - po rungtynių kalbėjo „Fortūnos“ treneris Vilius Stanišauskas.        

„Fortūna“ dėl LMKL bronzos medalių kausis su kitos pusfinalio poros - Vilniaus „Kibirkšties“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ poros pralaimėtoja. Kol kas šioje serijoje lygybė – 1:1. Lemiama dvikova vyks antradienį Vilniuje.

„Klausiate su kuria ekipa mums būtų parankiau kautis? Su kuo reikės žaisti, su tuo ir žaisime. Nesirenkame varžovių. Jei nori laimėti, turi prieš visus žaisti ir laimėti. Yra labai daug pamokų, kai komandos renkasi varžovus ir vėliau labai skaudžiai nudega“, - pabrėžė V. Stanišauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder