"FIBA Europe" delegacija priekaištų neturi ir Kaunui

"FIBA Europe" delegacija priekaištų neturi ir Kaunui

Lietuvoje apsilankiusi "FIBA Europe" delegacija trečiadienį Kaune apžiūrėjo statomą būsimąją 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato finalinių kovų vietą - Žalgirio areną bei vertino miesto viešbučius. Kauną inspektavusi delegacija neišsakė jokių neigiamų pastabų.

Lydimi Kauno miesto mero pavaduotojo Rimanto Mikaičio ir mero patarėjo Vyganto Gudėno, svečiai pirmiausia apžiūrėjo Nemuno saloje statomą Žalgirio areną.

"Šiandien pamatėme šios statybos didelę pažangą. Arenos fasadiniai langai jau beveik sudėti, vyksta vidaus įrengimo darbai. Žinoma, yra dar nemažai klaustukų, nes arena nėra baigta: nematome dangų, krepšių ir pan., kuriuos taip pat reikės įvertinti", - sakė "FIBA Europe" renginių departamento vadovė Monika Puchner.

"FIBA Europe" atstovai apžiūrėjo ir Kauno viešbučius, kuriuose Europos čempionato metu turėtų įsikurti komandos, teisėjai, žiniasklaidos atstovai, techninis personalas.

"Mes Kauno viešbučius žinome labai gerai, nes jau ne pirmus metus Lietuvos krepšinio federacija bendradarbiauja su jais. Priekaištų dėl jų tikrai neturime. Kalbant apie visus Lietuvos viešbučius - jų tikrai pakanka, kad ir sirgaliai, kurie atvyks į čempionatą, turėtų kur apsistoti", - kalbėjo "EuroBasket 2011" organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

Be to, jis priminė, kad krepšinio čempionato organizavimas susideda iš 14 dalių, o pats krepšinis sudaro tik 10 proc. viso pasiruošimo, todėl dar yra labai daug darbų, kuriuos privalo padaryti Lietuvos krepšinio federacija.

"Arena oficialiai atidaryta bus laikoma tik tada, kai joje įvyks nors vienas renginys. Tuomet tikrai galėsime pasakyti, kad arena funkcionuoja", - sakė M. Špokas.

"EuroBasket 2011" organizacinio komiteto vadovas patikino, kad jau kitą savaitę su Kauno miesto savivaldybe bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, įpareigojanti miesto savivaldybę prie čempionato organizavimo prisidėti infrastruktūra - arena.

ELTA primena, kad "FIBA Europe" atstovai į Lietuvą atvyko keturioms dienoms. Vizito tikslas - aplankyti visus 6 mūsų šalies miestus, kuriuose 2011 metais vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas.

Į Kauną "FIBA Europe" delegacija kitą kartą ketina atvykti balandžio mėnesį. Tuomet jau turėtų būti pabaigta statyti Žalgirio arena.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder