FC "Klaipėda" išplėšė pergalę

FC "Klaipėda" išplėšė pergalę

Paskutinėse Lietuvos futbolo federacijos A lygos 26-ojo turo rungtynėse Kaune "Atleto" futbolininkai priėmė turnyrinės lentelės kaimynę Klaipėdos FC „Klaipėda“ ekipą. Klaipėdiečiai įveikė „Atleto“ futbolininkus rezultatu 3:2 (1:0) ir įsirašiusi keturioliktą tašką turnyrinėje lentelėje pakilo į aštuntąją poziciją.

Rungtynes itin aktyviai pradėję Klaipėdos žaidėjai jau penktą rungtynių minutę kėlė rankas į viršų. Po Giedriaus Kožikio perdavimo iš krašto smūgiu galva Aivarą Bražinską nuginklavo Orestas Abramavičius.

Praleidę įvartį, „Atleto“ futbolininkai tarsi pabudo ir pradėjo klaipėdiečių vartų šturmą. Jau 7 minutę pavojingą Aleksandro Jefišovo smūgį atrėmė Rimantas Bogužas, o dar po minutės svečius gelbėjo virpstai. Į vieną jų atsitrenkęs kamuolys prariedėjo vartų linija ir, atsitrenkęs į kitą, grįžo atgal į aikštę.

Vėliau pirmajame kėlinyje abi komandos turėjo dar kelias progas, tačiau kėlinys baigėsi 1:0 klaipėdiečių naudai.

Antrojo kėlinio pradžioje sėkmė jau šypsojosi aikštės šeimininkams. 52 rungtynių minutę įsiveržęs į baudos aikštelę į vartus smūgiavo klaipėdietis Paulius Budrys, tačiau „Atletą“ nuo įvarčio išgelbėjo virpstas. Dar po kelių minučių puikią ataką surengė ir patys kauniečiai. Marius Prieskenis perdavė kamuolį baudos aikštelėje buvusiam Pauliui Smaryginui ir šis stipriu smūgiu rezultatą išlygino.

Dar po keleto minučių „Atleto“ ekipą vėl gelbėjo virpstas. Po stipraus klaipėdiečių smūgio rezultatas liko nepakitęs.

65 minutę „Atletas“ gavo puikią progą iškovoti pergalę. Po greitos atakos vienas prieš vartininką iššokęs Jaunius Mikalauskas buvo pargriautas vartų sargo, o skirtą vienuolikos metrų baudinį tiksliai realizavo Vladas Petkevičius, išvesdamas savo ekipą į priekį.

Tačiau įgytą persvarą Kauno ekipa sugebėjo išlaikyti vos keturias minutes. Praleidę įvartį, „Klaipėdos“ ekipos žaidėjai pradėjo rungtyniauti daug aktyviau. Baudos aikštelėje buvo pargriautas Marius Papšys, teisėjas jau į „Atleto“ vartus skyrė vienuolikos metrų baudinį. Jį tiksliai realizavo pats M.Papšys, nors jo stipriai smūgiuotą kamuolį lietė „Atleto“ vartininkas.

Klaipėdiečiai ir toliau atakavo kauniečių vartus ir pasiekė savo. 76 rungtynių minutę pergalingą įvartį pelnė Deividas Lukošius.

Per likusį laiką kauniečiai dar bandė rezultatą išlyginti, tačiau keletą kartų vos nebuvo nubausti patys.

Susitikimą „Atletas“ baigė dešimtyje - rungtynių pabaigoje aikštę už raudoną kortelę buvo priverstas paliktas Paulius Smaryginas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder