Europos vicečempionui - miesto padėka

Europos vicečempionui - miesto padėka

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas į Miesto rotušę pasikvietė ir gražių sveikinimo žodžių bei dovanų pažėrė prieš kelias dienas Bochume (Vokietija) vykusiame dešimtajame Europos kurčiųjų lengvosios atletikos čempionate sidabro medalį rutulio stūmimo rungtyje iškovojusį Mindaugą Jurkšą bei jo trenerį Valerijų Murašovą.

"Nuoširdžiai sveikinu. Europos vicečempionas - skamba tikrai įspūdingai ir įtikinamai. Džiugu, kad Klaipėdos vardas skambėjo tarp Senojo žemyno šios sporto šakos lyderių, - sveikinimo kalbą pradėjo V. Grubliauskas.

- Šis medalis man atgaivina viltį, kad Klaipėdos lengvoji atletika kyla naujam skrydžiui, simboliška, kad naujam skrydžiui kyla su rutuliu. Labai tikiuosi, kad lengvoji atletika, kaip sporto karalienė, po truputį pergalėmis grįš į mūsų miestą. Ši pergalė - labai geras ženklas. Tikiu, kad sidabras - tik tarpinė stotelė. Dar yra ko siekti ir tikiu, kad pasieksite."

Klaipėdos merui V. Grubliauskui antrino ir Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

"Šio sportininko ugdytojas - Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos treneris Valerijus Murašovas, tad dėsime visas pastangas, kad ir Mindaugas Jurkša taptų šios sporto mokyklos auklėtiniu. Kol kas jis varžybose dalyvavo po Klaipėdos lengvosios atletikos federacijos vėliava. Nuo rugsėjo mėnesio mūsų biudžetinėse įstaigoje atsiras aštuonios neįgaliųjų sporto grupės. To mes niekada neturėjome. Šioje vietoje mes pasitempėme. Labai tikiu, kad Mindaugas taps mūsų mokyklos sportininku ir prie jo pergalių, treniruočių ir viso proceso galėsime prisidėti finansiškai", - akcentavo Klaipėdos sporto vadovė.

Klaipėdietis V. Murašovas sakė, kad Mindaugas maloniai stebina savo rezultatais ir atskleidė, kaip susikirto jų keliai.

"Mindaugas yra kaunietis, tačiau man 2015 metais pats paskambino ir sako: noriu treniruotis jūsų grupėje. Taip ir prasidėjo mūsų intensyvus darbas. Tų neįgaliųjų grupių nėra nei Vilniuje, nei Kaune, tad Klaipėda tikriausiai bus pirmoji. Labai džiugu", - kalbėjo treneris.

"Mindaugas pas mane atėjo be jokios patirties, tačiau darbo rezultatai džiugina - 2017 metais kurčiųjų olimpinėse žaidynėse Turkijoje jis iškovojo trečiąją vietą. Dabar pelnytas Europos sidabras ir pagerintas asmeninis rezultatas - 16 m 80 cm. Artimiausias mūsų tikslas - kitų metų pasaulio čempionatas ir 2021 metų kurčiųjų olimpinės žaidynės", - savo planus dėstė V. Murašovas.

Tuoj pat Klaipėdos meras pridūrė: "Kai tik tapote klaipėdiečiu, bronza virto sidabru, o kai įsitvirtinsite Klaipėdoje sužibės ir auksas."

M. Jurkša sakė, kad jau ieškosi buto Klaipėdoje ir čia ketina įsikurti ilgesniam laikui. Jis naudoja klausos aparatą, tad, nors ir prasčiau, tačiau jau girdi ir pats gana aiškiai taria žodžius.

"Treniruočių sąlygos rutulio stūmikams Klaipėdoje yra puikios: tiek stadione, tiek Klaipėdos lengvosios atletikos mokykloje. Treniruotis - vienas malonumas", - pabrėžė M. Jurkša ir jo treneris V. Murašovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder