Europos vicečempionų ekipoje - du klaipėdiečiai

Europos vicečempionų ekipoje - du klaipėdiečiai

Sekmadienį Helsinkyje (Suomija) pasibaigusiame Europos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė iškovojo sidabro medalius.

Mūsų šalies dvidešimtmečių ąžuoliukų komanda, treniruojama Tomo Masiulio, finale rezultatu 55:68 (17:17, 15:23, 14:12, 9:16) pralaimėjo Ispanijos bendraamžiams ir tenkinosi Europos vicečempionės titulu.

Du sidabro medalius į uostamiestį parveža ir klaipėdiečiai - dvidešimtmetis Klaipėdos LCC studentas Ignas Fiodorovas bei metais jaunesnis "Neptūno" žaidėjas Laurynas Beliauskas.

Finalinėse rungtynėse I. Fiodorovas pelnė 13 taškų ir buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje, o L. Beliauskas finale nerungtyniavo.

Ispanijos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Markas Garsija. Jo sąskaitoje - 21 taškas.

Klaipėdiečių iškovotais medaliais džiaugėsi ir neseniai su Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktoriaus kėde atsisveikinęs Stasys Kaupys: "Smagu, kai Lietuvos jaunimas pasiekia tokias aukštumas. Juolab kad mūsų šalies dvidešimtmečiai vaikinai seniai tokių medalių nebuvo iškovoję. Džiaugiuosi dėl Lauryno. Šiam Mindaugo Bugio auklėtiniui tik devyniolika ir jis ateityje gali tapti aukštos klasės krepšininku. Ignas yra labiau patyręs ir rinktinėje vaidino svarbesnį vaidmenį. Dabar lieka laukti, kiek žaidėjų iš šios jaunimo komandos ateityje apsivilks Lietuvos vyrų rinktinės marškinėlius."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder