Europos čempionui - Klaipėdos mero padėka

Europos čempionui - Klaipėdos mero padėka

30-metis klaipėdietis Marius Rudnickas, prieš mažiau nei mėnesį tapęs Europos graplingo imtynių absoliučios kategorijos čempionu, sulaukė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko padėkos, dovanų ir šiltų žodžių. Meras liko maloniai sužavėtas, kad į Klaipėdą buvo atgabentas įspūdingas nugalėtojo diržas.

"Jau vien diržo dydis daug ką pasako apie šią sporto šaką. Toli gražu ne kiekviena sporto šaka nugalėtojams gali įteikti tokius titulus, prizus. Išties tai kažkas įspūdingo", - kalbėjo V. Grubliauskas.       

Jis pasidžiaugė, kad klaipėdiečiai diktuoja kovinio sporto madas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

"Noriu Jums padėkoti už geležinę valią, užsispyrimą ir ryžtą. Džiugu, kad Klaipėda paliko gilų šios sporto šakos pėdsaką. Dabar visi žino ir gali didžiuotis, kad Europos čempionas gyvena ir sportuoja būtent Klaipėdoje. Mums tai tikra garbė. Linkiu neužmigti ant laurų, o nuo šios pergalės tik dar labiau atsispirti ir drąsiai žengti dar didesnių pergalių keliu", - linkėjo meras.

M. Rudnickas į pagerbimo pas merą ceremoniją atvyko su VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos darbiniu kostiumu. Jis yra Uosto kapitono tarnybos darbuotojas ir sakė, jog tuo didžiuojasi.

"Džiugu, kad mūsų vadovybė labai palaiko ir visuomet skatina sportininkus. Jaučiu jiems didelę pagarbą ir dėkingumą", - pabrėžė M. Rudnickas.
Europos čempionas ir jo treneris Andrejus Andrienka uostamiesčio merui pasakojo apie graplingo sporto subtilybes, savo kovinio sporto pradžią ir ateities planus.

"Šio titulo labai norėjo vilniečiai, kurie yra gerai žinomi šios sporto šakos atstovai. Iš Klaipėdos graplingo imtynių atstovų pergalės turbūt mažai kas, tapau čempionato staigmena. Bet tos pergalės toli gražu neateina per vienerius metus - tai viso gyvenimo sporto treniruočių vaisius. Aš nuo septynerių metukų lankiau sambo imtynių treniruotes "Žemynos" gimnazijoje pas trenerius Arsenijų Jefišovą ir Joną Tilviką. Taigi, pradmenys būtent iš ten", - pabrėžė M. Rudnickas.

Klaipėdos "Kovos menų namų" sporto klube besitreniruojantis M. Rudnickas ne pirmą kartą tampa pavyzdžiu jaunesniems sportininkams.

Šis klaipėdietis dziudo imtynėms paskyrė bemaž 20 metų, o jau aštuonerius metus intensyviai domisi ir kitomis kovinio sporto šakomis: praėjusią žiemą jis Portugalijos sostinėje Lisabonoje vykusiame atvirame Europos braziliškojo džiudžitsu (angl. "Jiu-Jitsu") čempionate iškovojo bronzos medalį. Tąkart iš viso pirmenybėse varžėsi net 3 400 sportininkų. Taip pat jis savo jėgas išbandė ir kovų be taisyklių varžybose, dalyvavo dvejose tokiose varžybose ir abi jas laimėjau laužimo veiksmais pirma laiko.

M. Rudnickas - daugkartinis Lietuvos sambo čempionas, pasaulio studentų sambo vicečempionas, Europos Sąjungos čempionas, Europos jaunimo (iki 21 metų) prizininkas, Lietuvos kovinio sambo čempionas, daugkartinis įvairių sambo turnyrų nugalėtojas.

Atletiškas vyriškis ne tik intensyviai sportuoja, bet ir savo patirtį perteikia ir jaunimui.

"Kovos menų namų" sporto klubas, kuriame aš sportuoju, yra universalus. Kartu su treneriu propaguojame ir smūgiavimo, ir imtynių techniką, taip pat gimnastikos ir akrobatikos veiksmus", - aiškino sportininkas.
Jo treneris A. Andrienka sakė, jog po to, kai buvo iškovotas šis Europos čempiono diržas, jaunąją kartą tai labai motyvavo siekti rezultatų.

"Marius tapo pavyzdžiu mūsų klubo jaunajai kartai. Motyvacija siekti panašių titulų išaugo tris-keturis kartus. Visi pamatė, kad tai yra įmanoma, tik reikia atsidavusiai dirbti, plušėti sporto salėje", - sakė iš Ukrainos į Klaipėdą atvykęs ir čia šeimą sukūręs kovinio sporto treneris A. Andrienka.

M. Rudnickas pridūrė, kad po jo pergalės kovinio sporto aktyvumas Klaipėdoje dar labiau suaktyvėjo.

"Praėjusį savaitgalį "Kovos menų namų" sporto klube organizavote įvairių uostamiesčio sporto klubų susibūrimą, bendras treniruotes, dalijomės patirtimi. Tai darome ne pirmą kartą, tačiau šįkart susirinko itin gausus žmonių būrys - per 60. Vos visi tilpome į mūsų sporto salę", - šypsodamasis pasakojo Europos čempionas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder