Europos čempionato atrankos burtai Lietuvai lėmė galimą C. Ronaldo atvykimą

Europos čempionato atrankos burtai Lietuvai lėmė galimą C. Ronaldo atvykimą

Dubline šiandien ištraukti 2020 m. Europos futbolo čempionato atrankos burtai, kuriuose 55 komandos buvo paskirstytos į 10 grupių.

Lietuvos rinktinė žais B grupėje, kurioje dar rungtyniaus ir Portugalijos, Ukrainos, Serbijos ir Liuksemburgo ekipos.

Portugalai prieš kelias savaites pasibaigusiose UEFA Tautų lygos grupių etapo kovose tapo viena iš keturių A diviziono komandų, patekusių į finalines kovas, kurios birželį vyks būtent šios šalies stadionuose, tad būtent dėl šios priežasties B grupėje žais ne šešios, o penkios komandos.

Tiesa, Tautų lygos varžybose šios šalies marškinėlių nė sykio nevilkėjo ryškiausia Portugalijos žvaigždė Cristiano Ronaldo. Nors tikimybė, jog Turino „Juventus“ žvaigždė, pailsėjęs nuo nacionalinės komandos, apsivilks jo aprangą per Senojo žemyno pirmenybių atranką egzistuoja, tikėtina, jog Lietuvos futbolo sirgaliai vieno geriausių visų laikų futbolininkų savo akimis ir neišvys.

Atrankos varžybų tvarkaraštis bus paskelbtas šią popietę, o rungtynės bus žaidžiamos 2019 metų kovo, birželio, rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

Geriausios pirmąsias dvi vietas grupėje užėmusios komandos pateks į Europos čempionato pagrindinį etapą, kuris vyks 2020 metų birželio ir liepos mėnesiais.

Iš kitų grupių bene įdomiausia akistata laukia C grupėje, kurioje tik antrame burtų krepšelyje buvę vokiečiai mėgins atsirevanšuoti Nyderlandams už nesėkmę UEFA Tautų lygoje. Šioje grupėje taip pat rungtyniaus ir Estijos futbolininkai, tuo tarpu latviai žais G grupėje, kurioje jiems iššūkį mes Lenkijos, Austrijos, Izraelio, Slovėnijos ir Makedonijos rinktinės.

Per atranką į pirmenybes pateks 20 komandų, o dar keturi kelialapiai į turnyrą bus pasidalinti per 2020 metų kovo mėnesį vyksiančias atkrintamąsias varžybas, kuriose dalyvaus 16 UEFA Tautų lygos divizionų grupių nugalėtojų. Jeigu grupės nugalėtojai jau bus išsikovoję vietą Europos čempionate per pagrindinę kitąmet vyksiančią atranką, jų vietą atkrintamosiose varžybose užims žemesnę vietą Tautų lygos grupėje užėmusi komanda.

24 į Europos čempionatą patekusios rinktinės bus suskirstytos į šešias grupes po keturias komandas. Pirmą kartą turnyras bus organizuojamas 12 skirtingų šalių. Varžybas priims Roma (Italija), Baku (Azerbaidžanas), Sankt Peterburgas (Rusija), Kopenhaga (Danija), Bukareštas (Rumunija), Amsterdamas (Olandija), Londonas (Anglija), Škotija (Glazgas), Bilbao (Ispanija), Dublinas (Airija), Miunchenas (Vokietija) ir Budapeštas (Vengrija). Pusfinaliai ir finalai vyks Londono „Wembley“ stadione.

Europos čempionato atrankos burtų rezultatai:

A grupė: Anglija, Čekija, Bulgarija, Juodkalnija, Kosovas.

B grupė: Portugalija, Ukraina, Serbija, Lietuva, Liuksemburgas.

C grupė: Nyderlandai, Vokietija, Šiaurės Airija, Estija, Baltarusija.

D grupė: Šveicarija, Danija, Airija, Gruzija, Gibraltaras.

E grupė: Kroatija, Velsas, Slovakija, Vengrija, Azerbaidžanas.

F grupė: Ispanija, Švedija, Norvegija, Rumunija, Farerų salos, Malta.

G grupė: Lenkija, Austrija, Izraelis, Slovėnija, Makedonija, Latvija.

H grupė: Prancūzija, Islandija, Turkija, Albanija, Moldova, Andora.

I grupė: Belgija, Rusija, Škotija, Kipras, Kazakstanas, San Marinas.

J grupė: Italija, Bosnija ir Hercegovina, Suomija, Graikija, Armėnija, Lichtenšteinas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder