Eimantas Stanionis pateko į pasaulio bokso čempionato ketvirtfinalį

Eimantas Stanionis pateko į pasaulio bokso čempionato ketvirtfinalį

Dohoje (Kataras) vykstančio pasaulio vyrų bokso čempionato svorio kategorijos iki 69 kg aštuntfinalyje penktadienį lietuvis Eimantas Stanionis 3:0 (30:27, 30:27, 30:27) nugalėjo 29-erių metų Venesuelos atstovą Gabrielių Maestrę Peresą (Gabriel Maestre Perez) ir pateko į ketvirtfinalį.

Visi trys teisėjai iš Vietnamo, Mongolijos ir Suomijos lietuviui skyrė pergalė visuose trijuose raunduose.

Venesuelos boksininkas 2013 metų planetos pirmenybėse iškovojo bronzos medalį.

"Varžovas - labai patyręs ir pasiekęs nemažai pergalių, bet man ringe nėra autoritetų, prieš kiekvieną kovą nusiteikiu taip, lyg man ji būtų paskutinė ir ringe atiduodu visas jėgas, todėl į varžovų titulus nesidairau, - po laimėto aštuntfinalio sakė E. Stanionis. - Prieš kovą su treneriais tarėmės, kad reikia varžovą aplenkti prieš pradedant jam atakuoti, tai pavyko įgyvendinti. Buvau greitesnis už venesuelietį. Be to pavyko gerai apsiginti, beveik visi jo smūgiai buvo į pirštines".

"Eimantas ringe puikiai įgyvendino numatytą planą. Svarbiausia, kad jis tinkamai nusiteikia psichologiškai, nes tokiame lygyje ne kiekvienas toks jaunas boksininkas gali gerai boksuotis. Eimantas gyvena boksu - jis stebi daug kovų, analizuoja kiekvieną varžovo judesį, jis net į ringą lipa su šypsena. Boksas - visas jo gyvenimas, todėl ir pasiekia gerų rezultatų", - teigė E. Stanionio treneris Vidas Bružas.

21-erių metų E. Stanionis ketvirtfinalyje susitiks su 27-erių metų kinu Vei Liu (Wei Liu).

Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) reitinge kinas užima 47-ąją vietą, o E. Stanionis yra 13-as. Šių metų Azijos čempionate V. Liu užėmė penktąją vietą, o ketvirtfinalyje jis pralaimėjo pasaulio reitingo lyderiui kazachui Danijarui Jeleusinovui.

"Analizavome kino kovas. Rengiame planą kovai, bet boksas yra neprognozuojamas ir tą planą ringe gali tekti greitai keisti. Eimanto stiprios pusės - greitis, įvairumas, platesnis veiksmų arsenalas. Tą stengsimės išnaudoti. Bus labai sunku, nes pasaulio čempionate silpnų varžovų nėra, o čia jau ketvirtfinalis, į kurį pateko tik aštuoni geriausi iš geriausių", - sakė V. Bružas.

Pasaulio čempionate kovojame ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Svorio kategorijoje iki 69 kg vietas olimpinėse žaidynėse pelnys finalininkai ir pusfinalyje čempionui pralaimėsiantis sportininkas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder