Eimantas Bendžius dalijosi laurais su kolegomis

Eimantas Bendžius dalijosi laurais su kolegomis

28:19 – tai praėjusį vakarą vykusio susitikimo tarp Lietuvos ir Kosovo rinktinių pirmojo kėlinio rezultatas.

20:19 – tai to paties kėlinio rezultatas, jeigu skaičiuosime tik vieno lietuvio – Eimanto Bendžiaus – pelnytus taškus.

Individualiai visą varžovų komandą pranokęs 27-erių puolėjas paklojo puikius pamatus triuškinamai lietuvių persvarai, kuri per 40 minučių išaugo net iki 56 taškų (106:50).

Šešis tritaškius iš tiek pat bandymų įskraidinęs E. Bendžius, kurį kadaise, dar rungtyniaujantį Vilniaus „Lietuvos ryte“, krepšinio aistruoliai pagal sudėjimą ir žaidimo stilių prilygindavo Kevinui Durantui, tėškė varžovams tokį smūgį, po kurio 22-ąjį lietuvių numerį įsidėmėję egzotiškos krepšinio šalies atstovai daugiau neleido puolėjui net pagalvoti apie metimą iš toli.

Vis tik aklinai 203 cm ūgio puolėją uždarę Kosovo rinktinės žaidėjai atvėrė daugybę spragų kitiems Lietuvos krepšininkams, kurie tai išnaudojo tiek sumesdami 17 tritaškių, tiek ir antroje pusėje kraudami vieną dėjimą po kito.

„Nerealus pasirodymas. Tokius pamatysi ne kiekvieną dieną. Manau, kad tai tikrai padėjo mums atsipalaiduoti. Varžovai gal kiek pasimetė nuo metimų, o mes tiesiog nuvažiavome tolyn“, – E. Bendžiaus fenomenalaus pirmojo kėlinio svarbą išskyrė ir jo komandos draugas Martynas Echodas.

Panašiai ledus E. Bendžius laužė ir lapkritį, kai tapo kertine lietuvių figūra pergalingose rungtynėse su lenkais. Nors tąsyk jis pataikė tik 1 tritaškį iš 4, tačiau pelnė 18 bei tai geriausiai darė bene svarbiausiu Lietuvos rinktinei metu – per lemiamą atkarpą antrajame kėlinyje.

Šįsyk tos atkarpos reikėjo mažiau, kadangi varžovai, ko gero, ir taip anksčiau ar vėliau būtų subyrėję bei pripažinę gerokai pajėgesnės Lietuvos rinktinės pranašumą. Vis dėlto Klaipėdos arenos šeimininkams taip pat reikėjo tos žiežirbos, nuo kurios užsikurtų tiek komanda, tiek ir nemažai tuščių vietų „Švyturio“ arenoje palikusi uostamiesčio publika.

E. Bendžius ta žiežirba ir tapo, o po kiekvieno jo taiklaus metimo rankas į viršų kėlė vis daugiau žvarbų žiemos vakarą krepšinį arenoje pasirinkusių žmonių.

„Eimantas pasirodė fantastiškai. Jis tikrai naglas (juokiasi). Visi su juo dirbantys žino, kad jis yra fantastiškas žaidėjas. Jis turi tą savybę, kad kai jau pajaučia, „žudys“ iki galo, o šiandien tą ir parodė“, – kepurę prieš auklėtinį po mačo nukėlė ir vyriausiasis komandos treneris Dainius Adomaitis.

Tiesa, pats krepšininkas, kaip dažniausiai įprasta tokį pasirodymą surengusiems žaidėjams, po susitikimo išliko kuklus bei laurais dalijosi su perdavimus jam skirsčiusiais kolegomis. Vis dėlto E. Bendžius pripažino, kad tiek daug taškų per kėlinį savo karjeroje jis dar nebuvo pelnęs.

Apie visa tai pakalbėjome su vakarykščių rungtynių herojumi.

– Ar reikėjo papildomai nusiteikti šioms rungtynėms žinant, kad Kosovą sutriuškinote pirmajame susitikime?

– Turėjome būti susikaupę nuo pirmųjų minučių. Negalėjome galvoti, kad kažkas kažką triuškino arba kaip mes prieš tai žaidėme. Turėjome būti susikaupę šimtu procentų ir galiausiai perlaužti rungtynes.

– Pats, ko gero, rungtynes pradėjai maksimaliai susikaupęs, kadangi vien per pirmąjį kėlinį pelnei 20 taškų. Kas tai lėmė?

– Komandos draugai rado mane laisvą. Įmečiau pirmus kelis metimus, o tada manęs ėmė ieškoti, ir galiu tik padėkoti jiems.

– Ar yra kažkada tekę pelnyti 20 taškų per vieną kėlinį?

– Ne, tiek daug nesu pelnęs. Yra pavykę truputį mažiau.

– Adas Juškevičius Panevėžio „Lietkabelio“ gretose šiame sezone buvo surengęs panašų pasirodymą, kai per kėlinį įskraidino septynis tritaškius. Gal jis turėjo kokių patarimų?

– Jis tik sakė „mesk toliau, bet gali taip gerai nebesigauti“. Antroje pusėje taip ir įvyko, nebemečiau nė vieno metimo.

– Galbūt šiek tiek atvėsai prisėdęs ant suolo ir praleidęs ant jo apie 7 minutes?

– Paprasčiausiai taip būna. Keli pirmi metimai įkrito, o po to jie atsakingiau ėmė gintis prieš mane, ir nebegavau tokių progų. Tačiau kiti komandos draugai žaidė puikiai ir viskas buvo gerai.

– Žaidei jau antrojo atrankos „lango“ metu. Ką jis tau davė?

– Rungtynės su vengrais parodė, kad turime būti susikoncentravę viso susitikimo metu. Matėme, kiek yra staigmenų ir kokios komandos pralaimi šių „langų“ metu, tad reikia maksimalios koncentracijos ir susikaupimo viso susitikimo metu.

– Panašu, kad pats per ketverias kol kas sužaistas rungtynes jau tapai rinktinės lyderiu. Kas lėmė tokį sėkmingą tavo žaidimą?

– Trenerių, žaidėjų pasitikėjimas. Pasitikėjimo aš ir taip turėjau, o kai jį jauti iš aplinkinių, tokie rezultatai ateina savaime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder