Edgaras Želionis: „Visomis išgalėmis stengsiuosi prisidėti prie tikslų įgyvendinimo"

Edgaras Želionis: „Visomis išgalėmis stengsiuosi prisidėti prie tikslų įgyvendinimo"

Klaipėdos „Neptūne“ – pirmasis komandos naujokas. Uostamiesčio klubas pasirašė vienerių metų kontraktą su sunkiojo krašto puolėjo ir „centro“ pozicijose galinčiu žaisti Edgaru Želioniu. 28-erių aukštaūgis praėjusį sezoną atstovavo Ventspilio „Ventspils“ klubui ir per FIBA Čempionų lygos rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 11 taškų.

Žaidėjas per savo karjerą rungtyniavo Ukrainoje, Latvijoje, Kazachstane, o Lietuvoje vilkėjo Prienų ir Utenos klubų marškinėlius.

207 cm ūgio krepšininkas, dėl kurio parašo kovojo Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir kiti klubai, neabejotinai sustiprins „Neptūno“ priekinę liniją. Pats žaidėjas teigia, kad pasirinkti Klaipėdos klubą paskatino pasitikėjimas treneriu Kaziu Maksvyčiu, o strategas džiaugiasi, kad savo ginklų arsenale turės mobilų aukštaūgį, kuris, pasak trenerio, turėtų puikiai pritapti prie komandos žaidimo.

– Kodėl nusprendėte pasirinkti būtent „Neptūną“? – „bcneptunas.lt" paklausė E. Želionio.

– Pasitikiu treneriu, o ir klubas labai norėjo manęs, kuris pasiūlė geras sąlygas.

– Ar su treneriu jau aptarėte savo vaidmenį komandoje?

– Viskas priklauso nuo manęs. Jeigu įdėsiu visas jėgas ir stengsiuosi, tų minučių tikrai užsitarnausiu. Kol kas esu pirmas komandos naujokas, todėl dar sunku kažką pasakyti konkretaus.

– Koks jausmas vėl sugrįžti rungtyniauti į Lietuvą?

– Geras jausmas. Visada gera žaisti Lietuvoje – savas kraštas, sava žemė. „Neptūnas“ yra tas klubas, kuris sau kelia didelius tikslus. Visomis išgalėmis stengsiuosi prisidėti prie jų įgyvendinimo. Man atrodo, artėjantį sezoną mums viskas turėtų pavykti.

– Ką manote apie dar labiau sustiprėjusią FIBA Čempionų lygą?

– Šią vasarą prie turnyro prisijungė dar daugiau pajėgių klubų, todėl konkurencija tikrai išaugo. Tačiau tikėkimės, kad artėjantį sezoną „Neptūnas“ pasieks daugiau negu praėjusiais metais.

– Ką norite pasakyti „Neptūno“ sirgaliams?

– Stengsiuosi jūsų nenuvilti, aikštėje paliksiu visas jėgas. Stengsimės laimėti kuo daugiau.

– Kaip leidžiate vasarą?

– Jau pradėjau sportuoti individualiai, todėl man poilsis jau baigėsi (šypsosi). Liepos viduryje turėčiau grįžti į Lietuvą ir toliau sportuoti čia.

Kazys Maksvytis: „Šį žaidėją savo komandoje norėjau matyti jau anksčiau. Edgaras gali žaisti dvejose pozicijose, kaip aukštaūgis jis yra gana mobilus. Norėjau tokio tipo aukštaūgio ir manau, kad jis labai tiks prie mūsų žaidimo stiliaus. Krepšininkas pamatė trenerio ir „Neptūno“ organizacijos norą jį įsigyti, pasitarė su šeima nusprendė pasirinkti Klaipėdą, nors jį viliojo ir „Lietuvos rytas“. Natūralu, kad atėjus naujam treneriui komandos žaidimas šiek tiek keisis, bet daug kas priklausys nuo to, ar pavyks išlaikyti komandos branduolį. Dabar toks etapas, kai naujienų apie komandos komplektaciją galima laukti kiekvieną dieną. Dabar vyksta derybos su klaipėdiečiais, lietuviais, o vėliau pradėsime kalbėtis su legionieriais."

Klubo direktorius Algimantas Ercius: „Labai džiaugiamės, kad Edgaras, turėjęs ir kitų komandų pasiūlymų, pasirinko būtent „Neptūną". Krepšininkas gali žaisti dvejose pozicijose, yra universalus aukštaūgis, todėl jis mums bus tikrai rimta paspirtis."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder