Džiugi žinia maratonų bėgikams - "Vilties bėgimas" vyks

Džiugi žinia maratonų bėgikams - "Vilties bėgimas" vyks

Liūdesys bėgikų daugiau nekankins, nes kasmetinis "Vilties bėgimo" renginys sugrįžta - jis vyks rugsėjo 6 d. Organizatoriai kviečia registruotis ir dalyvius, ir savanorius.

Pasak organizatorių, vertybės liko tos pačios - žmonės bėgs vedami vilties, kad iniciatyva išgelbės bent vieną gyvybę.

"Tikimės, jog į bėgimą atvyks daugiau mylinčių ir norinčių dalintis širdžių ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš visos Lietuvos", - dalijosi "Vilties bėgimo" akcijos koordinatorius Andrejus Semionovas.

Įžanga į "Vilties miesto" renginius taps liepos 18 d. vyksiantis Šv. Magdalenos nakties bėgimas, kuriame dalyvaus išskirtinai tik įvairaus amžiaus moterys.

"Padaugink savo širdį, padaugink savo dėmesį moters gyvybei!" - kviečia brolis Benediktas.

Didysis "Vilties bėgimas" vyks ne gegužę, kaip įprasta, o jau pradėjus rausti medžio lapams - rugsėjį. Programa dar gali keistis, nes viskas priklausys, kokie teisės aktai galios tuo metu. Bet kuriuo atveju bus laikomasi visų saugumo reikalavimų.

Organizatoriai vis dar laukia ir savanorių. Dalyviai, kaip ir anksčiau, gali registruotis iš anksto, bet galės ir renginio dieną.

Šiais metais renginio metu bus organizuojama nemokama krūtų patikra, skatinant įvairaus amžiaus moteris įsitikinti, ar jos nebuvo "pagautos" krūties vėžio.

"Krūties vėžys yra dažniausia moterų onkologinė liga pasaulyje ir Lietuvoje. Kaip rodo statistika, suserga kas aštunta moteris. Mūsų projektas skirtas švęsti gyvenimą kovoje su krūties vėžiu. Tai - moteriškumo ir vilties šventė, skirta motinai ir dukteriai, kurių kiekviena buvo, yra ar gali tapti šios ligos paliesta", - apie iniciatyvą informavo A. Semionovas.

Dar viena naujiena - klaipėdiečiai bėgs dėl naujai kuriamo paslaugų centro vaikams. Visi bėgikai jungsis į mylinčių širdžių "Vilties bėgimą", o rugsėjo 10 dieną bėgs ypatingi vaikai, turintys negalią. Tikimasi, kad bėgime dalyvaus apie 800 vaikų.

Kai kurios renginio detalės gali keistis - organizatoriai kviečia sekti informaciją www.viltiesbegimas.lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder