Dviratininkės trenerį Antaną Jakimavičių kaltina seksualiniu priekabiavimu

Dviratininkės trenerį Antaną Jakimavičių kaltina seksualiniu priekabiavimu

Lietuvos dviračių treko rinktinės treneriui Antanui Jakimavičiui, pernai sulaukusiam teisėsaugos įtarimų dėl dopingo platinimo, kelios buvusios auklėtinės meta kaltinimus seksualiniu priekabiavimu.

Kaip skelbia naujienų portalas tv3.lt, apie nederamą trenerio elgesį prabilo mažiausiai trys anonimiškai liudijusios dviratininkės, dvi – jau baigusios karjerą, keli buvę Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) darbuotojai, apie tai „Facebook“ tinkle įrašą paliko vienas žinomiausių šalies dviratininkų Tomas Vaitkus. Treneris kaltinimus neigia ir vadina juos „priešų išpuoliu“.

Buvusios dviratininkės tvirtino, kad A. Jakimavičius nuolat laidydavo seksualinio pobūdžio pastabas, stovyklose ir išvykose nuolat girtaudavo, neleisdavo užsirakinti durų, dažnai atsibudusios merginos rasdavo jį sėdintį prie lovos – jis liepdavo svertis vilkint tik apatinius drabužius, o atsisakius būdavo atimamos algos ir pasipildavo grasinimai.

Viena buvusių dviratininkių pasakojo, kad kartą per vieną išvyką treneris įsiveržė į kambarį ir ją įstūmė į lovą.

„Tada dar tikrai buvau nepilnametė. Nebuvau iš kelmo spirta, rankomis, kojomis sugebėjau apsiginti“, – pasakojo mergina.

Kita mergina pasakojo apie incidentą per vieną iš išvykų užsienyje, kai jai teko dalytis dvigule lova su treneriu – buvusi dviratininkė sako, jog priekabiauti treneris ėmė grįžęs į kambarį neblaivus.

„Žinojau, kad jis bus girtas. Treneris nuėmė antklodę ir bandė mane apkabinti. Aš žaibo greičiu apsisukau ir abiem kojomis spyriau jam į pilvą. Jis iškrito iš lovos. Dar numečiau jam pagalvę ir pradėjau rėkti. Tikrai nepamenu ką, bet jis iš karto sakė „nesinervuok, čia nieko blogo, juk nieko blogo nenorėjau“, – liudijo ji.

Merginos taip pat teigia, jog daug kam buvo žinoma, kad treneris gyveno su nepilnametėmis Panevėžio sporto mokyklos auklėtinėmis.

„Aš nė prie vienos nepriekabiavau, prie manęs būdavo priekabiaudavo. Aš nenoriu daug šnekėti, jaučiu kas kalba, jos nori nuskambėti. Jos ženotos būdavo, eidavo kaip karvės“, – portalui tvirtino treneris. 

Lietuvos dviračių sporto federacija teigia dėl trenerio jokių nusiskundimų negavusi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder