Dvi Lietuvos irkluotojų įgulos pasaulio jaunių čempionate įveikė atrankos barjerą

Dvi Lietuvos irkluotojų įgulos pasaulio jaunių čempionate įveikė atrankos barjerą

Roterdame (Olandija) vykstančio pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionato pirmąjį etapą sėkmingai įveikė dvi Lietuvos įgulos.

Vaikinų vienviečių valčių ketvirtajame atrankos plaukime trečiadienį lietuvis Armandas Kelmelis užėmė antrąją vietą ir pateko į ketvirtfinalį.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 19-ąją vietą užėmęs 18-metis mūsų šalies irkluotojas 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 7,44 sek. ir nusileido tik baltarusiui Aleksandrui Paškevičiui (7 min. 5,35 sek.).

Vaikinų porinių dviviečių antrajame atrankos plaukime Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas (6.38,51) užėmė trečiąją vietą ir taip pat pateko į ketvirtfinalį.

Per žingsnį nuo merginų porinių dviviečių pusfinalio liko Agnė Ginevičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė. Lietuvės ketvirtajame atrankos plaukime užėmė antrąją vietą (7.22,57) ir dėl vietos kitame etape kovos paguodos plaukime. Tiesioginis kelialapis į pusfinalį atiteko tik plaukimą laimėjusioms australėms (7.16,91).

Merginų dviviečių be vairininko antrajame atrankos plaukime Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė (7.43,40) finišavo trečios ir dėl patekimo į finalą kovos paguodos varžybose.

Tiesiogiai į finalą pateko tik plaukimą laimėjusi įgula.

Vaikinų dviviečių be vairininko pirmajame atrankos plaukime Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas (6.58,55) liko šešti ir taip pat tęs kovą paguodos plaukime.

Dėl kelialapio į pusfinalį paguodos plaukime kovos ir porinė keturvietė, kurią irkluoja Viktorija Vareikaitė, Ieva Medelinskaitė, Aistė Andriulevičiūtė ir Eglė Bezzubovaitė. Lietuvos irkluotojos atrankos plaukime buvo ketvirtos (6.53,58).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder