Du klaipėdiečiai buvo arti Europos bronzos

Du klaipėdiečiai buvo arti Europos bronzos

Lietuvos paplūdimio regbio rinktinė, kurios gretose buvo du klaipėdiečiai - Donatas Streckis ir Karolis Šežikas, Maskvoje vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse liko per plauką nuo medalių - iškovojo ketvirtąją vietą.

Lietuvaičiai pirmenybes A grupėje pradėjo užtikrinta pergale - 13:4 nukovė Austrijos komandą, tačiau vėliau sekė du iš eilės pralaimėjimai - 5:9 nusileista Kroatijos komandai ir 3:7 pralaimėta čempionato favoritei ir šeimininkei Rusijos rinktinei.

Lietuvos regbininkai A grupėje užėmė trečiąją vietą ir iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį.

Čia susitiko su antroje pozicijoje B grupėje likusia Latvijos komanda. Kaimyninės šalies atstovai grupėje sugebėjo įveikti pajėgias Gruzijos ir Moldovos komandas ir nusileido tik italams.

Baltijos šalių derbis, kaip jau tampa įprasta, vyko kietai ir dramatiškai. Nors latviai pirmajame kėlinyje du kartus žaidė mažumoje, mūsiškiams įgyti pranašumo nepavyko. Tik antrajame kėlinyje po Donato Trumpicko žeminimo lietuviai įgijo dviejų taškų pranašumą (5:3). Paskutinių atakų metu latviai sugebėjo sušvelninti atsilikimą, o vėliau turėjo progų išlyginti rezultatą, tačiau lietuviai atsilaikė ir šventė pergalę.

Pusfinalyje lietuviai metė rimtą iššūkį galingai Rusijos rinktinei. Nors rusai rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį 2:0, vėliau lietuviai kibo varžovams į atlapus ir išlaikė intrigą iki paskutinių sekundžių (5:6). Tik paskutinėmis atakomis rusai įtvirtino sunkią pergalę rezultatu 8:5 (3:2).

Mažajame finale Lietuvos rinktinė greičiu neprilygo Italijos komandai ir varžovams nusileido 6:13 (2:6).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder