"Dragūnui" čempionų titulo apginti nepavyko

"Dragūnui" čempionų titulo apginti nepavyko

Klaipėdos "Dragūno" rankininkams nepavyko septintus metus iš eilės tapti Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos (LRL) čempionais. Artūro Juškėno auklėtiniai trečiadienio vakarą finalo rungtynėse Klaipėdoje rezultatu 22:25 (13:12) nusileido Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipai ir seriją pralaimėjo rezultatu – 2:3.

Lemiamose finalo serijos rungtynėse uostamiestyje svečiai iš Alytaus jau pirmomis rungtynių minutėmis patyrė šaltą dušą, kai klaipėdiečiai trūktelėjo į priekį – 5:1. Dragūniečiai pirmąjį kėlinį nuolat pirmavo 3-4 įvarčiais ir tik kėlinio pabaigoje alytiškiai priartėjo iki minimumo – 12:13.

Antroje rungtynių dalyje žaidimas aikštėje apsivertė aukštyn kojomis. Alytaus rankininkai įklampino „Dragūną“ į sau įprastą lėtą žaidimą ir galiausiai persvėrė rezultatą savo naudai - 25:22.

„Almeidos-Stronglaso“ ekipos gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Žygimantas Micevičius, pelnęs 8 įvarčius. Gintautas Adamkevičius pridėjo 6, Remigijus Čepulis – 4, Tadas Stankevičius – 3 taiklius metimus.

„Dragūnui“ po 4 kartus pasižymėjo Igoris Kopišinskis, Lukas Juškėnas, Gražvydas Juška, Edvinas Vorobjovas ir Mindaugas Dumčius.

„Visada norėjau laimėti pirmą vietą atstovaudamas gimtajam miestui. Labai džiaugiuosi, kad tai pavyko ir, kad tai įvyko tokioje kovoje. Viskas įvyko tarsi sapnuose. Buvo tikrai sunku, labai sunku, bet pasikartosiu, kad buvo svarbu patirtis, tokių kovų bagažas. Daugelis iš mūsų yra tokių rungtynių turėję. Asmeniškai aš Islandijoje esu žaidęs tokioje serijoje, kai pralaimėdami 0:2 laimėjome čempionatą. Dabar buvo toks antras kartas. Viskas įmanoma, tereikia kovoti ir nenukabinti nosies“, – iškart po rungtynių savo mintimis dalinosi žaidžiantysis Alytaus ekipos treneris Egidijus Petkevičius.

Klaipėdos komandos treneris Artūras Juškėnas pabrėžė, kad finalo serija buvo įtempta, tačiau žiūrovams – itin įdomi ir intriguojanti.

„Pralaimėjome dėl to, kad antrame kėlinyje mes buvome silpnesni. Nors iš pradžių žaidimas buvo mūsų valdomas, patyręs varžovas pasinaudojo mūsų klaidomis ir ištraukė viską, ką galėjo. Mūsų patyrę žaidėjai nesusitvarkė su jauduliu, taip pat buvo keletas netinkamų metimų. Nepasakyčiau, kad buvome atsipalaidavę, visas rungtynes žaidėme iš visų jėgų. Vis dėlto nesame stabili komanda. Jei mes būtume laimėję seriją rezultatu 3:0, sakyčiau, kad kažkas negerai Lietuvos rankinio lygoje. Su tokia sudėtimi, su kuria žaidžiame puolime, toks rezultatas ir turėjo būti. Be abejo, norėjosi pergalės, galėjome, galbūt ir privalėjome ją pasiekti, bet yra kaip yra. Apskritai finalo serija buvo puiki. Kalbant apie rankinio populiarinimą, tai, ką lygoje nuveikėme šiemet, daugiau nebuvo įmanoma nuveikti. Bronzos rungtynėse viskas baigėsi metimu pasibaigus laikui, o mes žaidėme net penkerias rungtynes ir įtampa buvo iki pat galo. Fantastika. Norisi tik pakviesti rėmėjus, kad jie atsigręžtų į šią sporto šaką, nes sportininkai tikrai to verti“, – sezono finišą reziumavo „Dragūno“ vyr. treneris A.Juškėnas.

Alytaus rankininkai šalies čempionais tapo pirmą kartą komandos istorijoje. Po 2 kartus „Almeidai-Stronglasui“ yra pavykę iškovoti sidabro ir bronzos medalius, tačiau ant aukščiausio pakylos laiptelio dzūkai šiemet žengė pirmą kartą.

Priminsime, kad pirmąsias finalo rungtynes dragūniečiai Klaipėdoje laimėjo rezultatu 21:20 (12:10), antras rungtynes Alytuje - rezultatu 27:25 (15:10), tačiau po to alytiškiai atsitiesė ir dvejose nervingose rungtynėse atkūrė serijos pusiausvyrą - 21:19 ir 21:18.

Trečiadienio vakarą klaipėdiečiams nepadėjo ir namų sienos. Alytiškiai, atkūrę serijoje pusiausvyrą, lemiamose rungtynėse jau buvo geresnėje psichologinėje būsenoje.

„Dragūnas“ LRL čempionu buvo nuo 2010 iki šio vakaro. Deja, čempioniškas žygis nutrūko.

“Dragūnas” šiemet, surinkęs 34 taškus, tapo Lietuvos rankinio lygos reguliaraus čempionato nugalėtoju.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder