"Dragūnas" Klaipėdoje sieks atsirevanšuoti islandams

"Dragūnas" Klaipėdoje sieks atsirevanšuoti islandams

Nors Klaipėdos "Dragūno" rankininkai Islandijoje pirmose Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyro rungtynėse ir pralaimėjo vietos "Selfoss" ekipai (28:34), tačiau pirma laiko rankų nuleisti ir laidoti šio turnyro sezono klaipėdiečiams dar nereikėtų. "Dragūnas" šeštadienį Klaipėdoje turės progą atsirevanšuoti ir įrodyti, kad mūsų šalies rankinio lygis nėra prastesnis.

Atsakomųjų rungtynių "Dragūno" namų aikštelėje (Taikos pr. 61A) šeštadienį pradžia - 18 val.

"Kol Klaipėdoje neprasidėjo varžybos, visada galima sakyti, kad galima atsirevanšuoti, tačiau kai jos prasidės, matysime, kaip mums seksis. Žinoma, darysime viską, kad atsirevanšuotume. Ko mums reikia? Reikia keisti gynybos sistemą, reikia žaisti tiksliau - įgyvendinti susikurtas progas ir mažiau klysti", - "Vakarų ekspresui" trumpai, bet aiškiai situaciją išdėstė "Dragūno" treneris Artūras Juškėnas.

Islandijoje klaipėdiečiai pirmąjį kėlinį pralaimėjo 13:17 ir likusią rungtynių dalį buvo besivejančiųjų vaidmenyje.

"Galime rasti daug pasiteisinimų, pavyzdžiui, kad tai pirmos oficialios sezono rungtynės ir panašiai. Tačiau taip yra keletą metų iš eilės ir tie pasiteisinimai jau pasenę. "Selfoss" komanda - daugiau nei įveikiama, jie tikrai nėra aukštesnio lygio nei mes. Esmė ta, kad jie sugebėjo žaisti brandesnį žaidimą ir įgyvendinti savo susikurtas progas geriau nei mes", - po rungtynių kalbėjo A. Juškėnas.

Islandus į pergalę vedė 8 įvarčius įmetęs Einaras Sverrissonas, 7 įmetė Arnis Steinthorssonas, 6 - Hergeiras Grimssonas, po 5 - Atlis Ingolfssonas ir Haukuras Thrastarsonas, 2 - Gudnis Ingvarssonas, 1 - Elvaras Jonssonas.

"Dragūno" komandai 5 įvarčius pelnė Gabrielius Virbauskas, po 4 - Arvydas Bučius ir Modestas Vaitekūnas, po 3 - Karolis Stropus, Lukas Juškėnas ir Karolis Bliuvas, po 2 - Alain Romeo Eyebe II ir Laurynas Simonavičius, po 1 - Deividas Virbauskas ir Gintaras Cibulskis.

"Mes galime pagerinti savo žaidimą ir turime daugiau galimybių tai padaryti nei mūsų varžovai", - kalbėjo "Dragūno" treneris.

Taigi, viskas spręsis rugsėjo 8 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje.

"Naudodamasis proga, noriu paraginti Klaipėdos ir visos Lietuvos rankinio sirgalius savo kalendoriuje pasižymėti rugsėjo 8 dieną ir atvykti į rungtynes palaikyti "Dragūno" komandos. Žinau, į uostamiestį planuoja atvykti 30-40 islandų ekipos sirgalių, tad labai norėtųsi, kad nesigirdėtų jų šūksnių, o tikrai jaustume, jog žaidžiame namuose. Jei klaipėdiečiai užpildys mūsų sporto salę, bus nuostabu. Sezono atidarymo rungtynėse Klaipėdoje norėtųsi geros atmosferos. Manau, kad tai vyrus paskatintų ir įkvėptų kovoti su dar didesniu entuziazmu", - pabrėžė A. Juškėnas.

Reikia keisti gynybos sistemą, reikia žaisti tiksliau - įgyvendinti susikurtas progas ir mažiau klysti. Dar viskas įmanoma. Rankų nenuleidžiame.

Artūras JUŠKĖNAS, "Dragūno" treneris

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder