"Dragūnas" kelia sparnus į Kroatiją

"Dragūnas" kelia sparnus į Kroatiją

Šįryt daugkartiniai Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai išvyksta į Kroatijos sostinę Zagrebą. Klaipėdiečių tikslas vienas - įveikti Kroatijos bronzinius prizininkus Zagrebo "Dubravos" rankininkus ir prasibrauti į antrąjį Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyro etapą.

Praėjusį šeštadienį "Dragūnas" su šia Zagrebo ekipa kovėsi Klaipėdoje ir tąkart komandos išsiskyrė taikiai - rezultatas lygus - 36:36 (16:15). Klaipėdiečiai antrajame kėlinyje buvo priekyje 4 įvarčiais - 25:21, tačiau pranašumo neišsaugojo.

Taigi, viską lems šeštadienį Zagrebe nuo 20 val. (Lietuvos laiku) vyksianti atsakomoji dvikova. Klaipėdiečiams kelią į kitą EHF taurės turnyro etapą atvertų pergalė bent vieno įvarčio skirtumu.

Padarė išvadas

"Vykstame vieno tikslo - kautis ir į Klaipėdą grįžti nugalėtojais. Kitokių minčių nėra, o kaip mums pavyks - pamatysime. Pirmosios tarpusavio rungtynės parodė, kad viskas yra įmanoma. Mūsų puolimas Klaipėdoje tenkino - įmetėme 36 įvarčius, tačiau gynybą reikia pagerinti, kadangi praleista per daug įvarčių", - pabrėžė "Dragūno" komandos vyr. treneris Artūras Juškėnas.

NUGALĖTOJŲ MENTALITETAS. "Suprantame, kad išvykoje kautis yra daug sudėtingiau, tačiau esame ryžtingai nusiteikę. Vykstame vieno tikslo - kautis ir į Klaipėdą grįžti nugalėtojais. Kitokių minčių nėra, o kaip mums pavyks - pamatysime", - sakė "Dragūno" komandos vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Jis akcentavo, kad kroatai nustebino savo žaidimo taktika.

"Mes prieš pirmąsias rungtynes analizavome praėjusių metų "Dubravos" komandos vaizdo įrašus ir ten žaidimas buvo visai kitoks. Kadangi tai buvo pirmosios sezono rungtynės, nežinojome, kaip pasikeitė jų žaidimas. Pasakysiu atvirai: kroatai mus nustebino savo greičiu ir tuo, kad nuolat žaidė septyni prieš šešis. Pernelyg dažnai klydome - mūsų sąskaitoje net 18 klaidų. To kartoti jokiu būdu nebegalime. Dabar jau žinome jų taktines gudrybes, paruošėme namų darbus ir bandysime žaisti kitaip. Suprantame, kad išvykoje kautis daug sudėtingiau, tačiau esame ryžtingai nusiteikę. Darysime viską, kad apgintume Klaipėdos ir visos Lietuvos rankinio garbę", - sakė A. Juškėnas.

"Dragūno" vyr. trenerio nuomone, svarbu yra ir tai, kaip jo žaidėjai išvykoje susitvarkys su varžybų jauduliu.

"Žinome, kad kroatai yra emocionalūs ir karšti žmonės. Privalome prie to prisitaikyti, neišsigąsti nei žaidėjų, nei tikėtino gausaus ir triukšmingo būrio sirgalių. Turime tiesiog žaisti tokį žaidimą, kokį aptarėme. Šiandien vakare Zagrebe surengsime treniruotę, bandysime prisitaikyti prie jų sporto arenos", - mintis dėstė A. Juškėnas.

Įsilies ir legionierius

Kroatijoje "Dragūnui" turėtų padėti du žaidėjai, kurie dėl buitinių traumų nežaidė pirmose tarpusavio rungtynėse. Tai - Gabrielius Virbauskas ir legionierius iš Uzbekijos Ernestas Ignatenka.

LYDERIS. Pirmose tarpusavio rungtynėse "Dragūno" gretose nesulaikomas buvo Laurynas Palevičius, įmetęs net 13 įvarčių. Tikėtina, kad Zagrebe jį varžovai "dengs" kur kas akyliau. rkdragunas.lt nuotr.

"Šie žaidėjai mėgins žaisti, tačiau suprantame, kad jie po buitinių traumų nėra pačios geriausios sportinės formos. Matysime, kiek jie mums galės padėti. Laimėti - išties sudėtinga, tačiau įmanoma užduotis. Suprantame, kad tokiuose tarptautiniuose turnyruose silpnų varžovų nėra, tačiau mes pasiryžę mesti rimtą iššūkį", - prieš išvyką į Kroatiją kovingai nusiteikęs buvo "Dragūno" vyr. treneris.

"Dragūnui" vis dar padėti negalės nugaros traumą besigydantis kapitonas Arvydas Bučius.

Pirmose tarpusavio rungtynėse "Dragūno" gretose nesulaikomas buvo Laurynas Palevičius, įmetęs net 13 įvarčių (5 iš 7 m).

5 įvarčius pridėjo Lukas Simėnas, 4 - Benas Butkus, po 3 - Modestas Vaitekūnas ir Karolis Bliuvas, po 2 įmetė Laurynas Simonavičius, Gintaras Cibulskis ir Benas Vaicekauskas, po 1 pelnė Šarūnas Ugianskis ir Lukas Juškėnas.

Zagrebo "Dubravos" gretose rezultatyviausias buvo 10 įvarčių realizavęs Ivanas Vida, 6 įmetė Davoras Maricicas ir Lukas Vinkovičius (2 iš 7 m), 4 - Marinas Buneta, 3 - Kristianas Radosas, po 2 - Mislavas Kelemenas, Kristijanas Volaras, po 1 įmetė Petaras Medicas, Karlas Godecas ir Nikola Granovacas.

"Natūralu, kad tiek mes, tiek varžovai skirs didesnį dėmesį lyderiams, tad reikės pasiruošti ir siurprizams", - akcentavo A. Juškėnas.

BE KAPITONO. "Dragūnui" vis dar padėti negalės nugaros traumą besigydantis kapitonas Arvydas Bučius. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Rezultatyviausias pirmųjų rungtynių žaidėjas L. Palevičius sakė, kad sezono pradžioje atsinaujinusiai komandai demonstruoti aukščiausio lygio rankinį - sudėtinga.

"Nors esame pasiilgę rankinio ir norime žaisti, sunku demonstruoti gražų ir gerą rankinį ankstyvoje sezono fazėje. Turime kur tobulėti. Labai noriu padėkoti visiems sirgaliams, ypač kariams savanoriams, kurie pirmose rungtynėse Klaipėdoje sukūrė labai nuostabią atmosferą. Tikiuosi, kad jie mus palaikys viso sezono metu", - kalbėjo "Dragūno" naujokas L. Palevičius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder