"Dragūnas" beldžiasi į Čempionų lygos duris

"Dragūnas" beldžiasi į Čempionų lygos duris

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionas Klaipėdos "Dragūnas" siekia sukurti dar vieną neregėtą įvykį - pirmą kartą klubo istorijoje bandys prasibrauti į stipriausią pasaulio rankinio turnyrą - EHF Čempionų lygą.

Klaipėdiečiai, treniruojami Lietuvos rinktinės trenerio Artūro Juškėno, pateikė paraišką dalyvauti EHF Čempionų lygos atrankos varžybų kvalifikaciniame etape.

Paraiškas dalyvauti EHF Čempionų lygos turnyre gali teikti tik stipriausios Europos šalių komandos.

"Nusprendėme pabandyti ir mes. Jei pavyks prisibelsti į Čempionų lygos duris, tada klaipėdiečiai išvys daugiau tarptautinio lygio varžybų. Mes dėl to nieko neprarandame. Reikia bandyti, stengtis ir siekti aukščiausių tikslų - toks turi būti čempionų mentalitetas. Tarptautinės rungtynės yra itin reikalingos norint tobulėti", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Juškėnas.

Teigiama, kad iš viso EHF Čempionų lygos turnyre norą dalyvauti išreiškė net 43 klubai iš 26 šalių. Vietų šiame stipriausiame rankinio turnyre yra 28. Šiuo metu vyksta klubų pateiktų paraiškų vertinimas.

Įdomu tai, kad tik penkių šalių čempionai nusprendė neteikti paraiškų - belgai, čekai, graikai, islandai ir serbai. Be 24 klubų, kurie registruoti kandidatais (remiantis EHF reitingais), prašymus pateikė 15 komandų iš šalių, kurios jau turi bent vieną klubą, besivaržantį Čempionų lygoje, bei 4 klubai iš šalių, neturinčių nė vieno klubo šiame turnyre: Polva "Serviti" (Estija), "Maccabi Srugo Rishon Lezion" (Izraelis), Klaipėdos "Dragūnas" (Lietuva) ir HB "Esch" (Liuksemburgas).

Rkdragunas.lt skelbia, kad klubai, kurie gaus teisę varžytis Čempionų lygoje, paaiškės jau birželio 24 d. (šeštadienį). Jeigu "Dragūnui" nepavyks prisibelsti į Čempionų lygos duris, klaipėdiečiai, kaip ir ankstesniais metais, varžysis antrame pagal pajėgumą rankinio turnyre - EHF taurės varžybose.

Rankinis.lt šiuo klausimu pakalbino Lietuvos rankinio federacijos generalinį sekretorių Miglių Astrauską, kuris "Dragūno" norus įvertino teigiamai.

"Dragūno" bandymas patekti į Čempionų lygos varžybas - pozityvus dalykas. Tik klaipėdiečiams turbūt bus sunku prasimušti į stipriausiąją pasaulio lygą, nes Lietuvos vyrų klubų reitingas yra nukritęs į neregėtas žemumas, t. y. užimame 38 vietą iš 40 reitinguotų Europos šalių. Tai įvyko dėl to, kad mūsų klubai vengė dalyvauti Europos taurėse", - rankinis.lt sakė M. Astrauskas.

A. Juškėnas pripažįsta, kad tokie užmojai - naujas rimtas iššūkis "Dragūno" komandai.

"Prieš aštuonerius metus mums iššūkis buvo laimėti Lietuvos čempionatą. Dabar norime kilti į naują lygį ir ieškome naujų iššūkių. Ko gero, tikimybė, kad mums bus leista dalyvauti Čempionų lygoje, yra nedidelė, tačiau vien tai, kad išdrįsome pateikti paraišką, yra didelis žingsnis to aukštesnio lygio link. Taip, tarptautinis Lietuvos klubų reitingas yra žemas, nes mes vieninteliai mėginame jį pakelti. Manau, kad jeigu pateksime į Čempionų lygą, reitingas pakils", - rkdragunas.lt portalui atviravo A. Juškėnas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder