"Dragūną" gali sustiprinti vartininkas iš Ukrainos

"Dragūną" gali sustiprinti vartininkas iš Ukrainos

Klaipėdos "Dragūno" rankininkai pradeda dėlioti ateinančio sezono gaires, o jau kitą savaitę pradės plušėti treniruotėse. Jau aišku, kad Lietuvos čempionų gretose neliks trijų žaidėjų, tačiau komandą gali sustiprinti itin patyręs klaipėdietis Karolis Stropus bei į peržiūrą atvykstantis vartininkas iš Ukrainos Maksimas Voliuvačas.

"Tai 1996 metais gimęs ukrainietis. Perkame bilietus atvykti į Klaipėdą ir žiūrėsime, kaip jis čia pasirodys. Jei jo sportinė forma mus tenkins, tada yra tikimybė, kad jis liks komandoje", - "Vakarų ekspresui" sakė "Dragūno" komandos vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Jis teigė, kad vartininkas "Dragūno" komandai yra labai reikalingas, kadangi su komanda atsisveikino klaipėdietis Benas Vaicekauskas, bandysiantis ragauti legionieriaus duonos Vokietijoje.

"Taip pat su komanda atsisveikino Laurynas Palevičius ir Šarūnas Ugianskis. Į jų vietą intensyviai ieškome žaidėjų. Visi kiti praėjusio sezono žaidėjai lieka komandoje ir jau kitą savaitę pradėsime ruoštis naujajam sezonui", - teigė "Dragūno" treneris.

POSTAS. "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas šio mėnesio pabaigoje su būriu klaipėdiečių vyks į Kroatiją, į Pasaulio studentų rankinio pirmenybes. A. Juškėnui šiose pirmenybėse patikėtos vyr. trenerio pareigos.

Toks ankstyvas pasiruošimas naujajam sezonui yra būtinas, kadangi jau rugsėjo 1 dieną dragūniečių Islandijoje laukia pirmosios Europos taurės (EHF) turnyro rungtynės su Islandijos "Selfoss" klubu.

Planuojama, kad atsakomosios šių ekipų rungtynės Klaipėdoje vyks rugsėjo 8 dieną.

"Buriame komandos gretas. Deramės su vienu jaunu varėniškiu, kuris žaistų vietoje Lauryno Palevičiaus, kartu su Modestu Vaitekūnu. Taip pat vyksta derybos ir su jau minėtu Karoliu Stropumi, tačiau jeigu jis gaus pasiūlymą užsienyje, pasirinks užsienį. Žaidžiant su islandais norėtųsi turėti stiprių žaidėjų. Neaišku, ar Europos taurės rungtynėse jau galės žaisti sudėtingą traumą metų pradžioje patyręs Lukas Simėnas", - situaciją atskleidė A. Juškėnas.

TRAUMOS PADARINIAI. Vienas iš "Dragūno" rankinio ekipos lyderių aukštaūgis Lukas Simėnas po Achilo sausgyslės traumos sveiksta ne taip greitai, kaip norėtųsi. Dėl to jis tikriausiai nevyks į pasaulio studentų rankinio čempionatą, kuris vyks Kroatijoje. Redakcijos archyvo nuotr.

Kalbėdamas apie būsimus EHF taurės turnyro varžovus "Selfoss" klubą, "Dragūno" treneris teigė: "Žinau, kad jie yra Islandijos aukščiausios lygos prizininkai, komandai vadovauja Austrijos rinktinės treneris. Islandijos čempionate keletą sezonų žaidęs Karolis Stropus sako, kad tai jauna ir ambicinga, bet nestabili komanda", - pirmaisiais įspūdžiais dalijosi A. Juškėnas.

Netrukus jis pridūrė: "Lietuvos rinktinė kovėsi su islandais, po atkaklios kovos pralaimėjome, gal atėjo laikas atsirevanšuoti "Dragūnui". Kodėl gi ne? Rankų anksčiau laiko tikrai nenuleidžiame, bandysime kautis. Reikia suburti kuo pajėgesnę komandą, tada matysime, kaip mums seksis".

A. Juškėnas užsiminė, kad sezono pasiruošimo metu laukia ne tik intensyvios fizinės treniruotės Klaipėdoje, bet ir rimtos kovos užsienyje.

"Pradedame pasiruošimą anksčiau dar ir dėl to, kad jau liepos pabaigoje skrisime į Kroatiją, į Pasaulio studentų rankinio pirmenybes, kuriose dalyvaus net penki Klaipėdos atstovai - Lukas Juškėnas, Karolis Bliuvas, Gabrielius Virbauskas, Laurynas Simonavičius, Lukas Vanagas. Grįžę iš Kroatijos, jau rugpjūčio mėnesį, dalyvausime tradiciniame turnyre R. Baltušio taurei laimėti. Po šio turnyro svarstome vykti į gana stiprų turnyrą Estijoje arba pasirinkti kiek žemesnio lygio turnyrą Alytuje. Žinoma, nepavyks sužaisti jokių oficialių rungtynių, tad Europos taurė vėl bus pirmosios sezono rungtynės", - kalbėjo A. Juškėnas.

TIKIMYBĖ. Gali būti, kad į "Dragūno" gretas grįš patyręs klaipėdietis Karolis Stropus. Facebook nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder