Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė iškovojo sidabro medalius

Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė iškovojo sidabro medalius

Lietuvos atstovės Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė Poznanėje (Lenkija) vykstančiame Europos irklavimo čempionate iškovojo sidabro medalius.

Moterų porinių dviviečių valčių finale sekmadienį 2013 metų pasaulio ir Europos čempionės lietuvės 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 57,08 sek.

Europos čempionių titulą apgynė lenkės Magdalena Fularčik (Magdalena Fularczyk) ir Natalija Madaj (6 min. 55,58 sek.). Bronza atiteko britėms Viktoriai Tornlei (Victoria Thornley) ir Katerinei Greindžer (Katherine Grainger, 6.59,63).

Praėjusių metų Europos pirmenybėse D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė taip pat iškovojo sidabro medalius.

Prezidentė pasveikino D.Vištartaitę ir M.Valčiukaitę iškovojus sidabro medalius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę, Lenkijoje vykusiame Europos irklavimo čempionato moterų dviviečių valčių 2000 metrų atstumo finale iškovojusias sidabro medalius.

Prezidentės teigimu, iškovoti medaliai pradžiugino visą Lietuvą ir priminė, kad esame kovotojų ir nugalėtojų tauta.

Šalies vadovė D. Vištartaitei ir M. Valčiukaitei palinkėjo neblėstančio ryžto, tikėjimo savimi ir noro atstovauti Tėvynei.

"Nuoširdžiai džiaugiuosi ir sveikinu Jus su įspūdinga pergale Senojo žemyno irklavimo pirmenybėse. Jūsų ištvermė, aukštas meistriškumas, tvirta komandinė dvasia ir atkakli kova padovanojo Lietuvai sidabro medalius. Tikiu, kad ši pergalė pradžiugino Jūsų trenerius, artimuosius ir visus Lietuvos žmones. Ačiū, kad garsinate mūsų šalies vardą pasaulyje", - sakoma Premjero Algirdo Butkevičiaus sveikinime.

Vyriausybės vadovas padėkojo sportininkėms už reikšmingą pergalę ir palinkėjo sportinio ryžto, ištvermės, vienybės ir sėkmės ateities startuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder