Dominykas Čepys: varžybose teks žaisti galva

Dominykas Čepys: varžybose teks žaisti galva

Palydėdamas į lėktuvą, Vilniaus oro uosto darbuotojas jį pavadino Saboniu. 205 cm ūgio rutulio stūmikas Dominykas Čepys į tai atsakė kuklia šypsena - savo ūgiu jis išties primena krepšininką. Tačiau dar visai neseniai 17-metis palangiškis avėjo bucus. Jei ne „komandoje nerasta aura”, ko gero Dominykas būtų tapęs aukščiausiu Lietuvos futbolininku. Bet galingo stoto jaunuolis atrado rutulį ir į kitas sporto šakas nebesižvalgo.

Lietuvos jaunimo olimpinės rinktinės kapitonas Buenos Airėse jaučiasi gerai. Sako, nejaučia net šešių kirstų laiko juostų poveikio. Pakeliui į pirmąją treniruotę sportininką lydėjo „G&G Sindikato“ muzika, rutulys pratybose skriejo „tiek, kiek ir turi skrieti po skrydžio per Atlantą“. Vienintelis atletą trikdęs nesklandumas - per trumpa olimpinė lova. Tačiau ir ši problema jau išspręsta.

Apie pirmuosius įspūdžius jaunimo olimpinėse žaidynėse D. Čepys papasakojo LTeam.lt svetainės skaitytojams.

Dominykai, ar tave dar sieja kokie nors ryšiai su futbolu, sporto šaka, kurią treniravaisi penkerius metus?

Galėčiau išmušinėti kamuolį kokius dešimt kartų neleidęs jam pasiekti žemės (juokiasi). O šiaip jokių didesnių sentimentų nėra. Stumiu rutulį, tai darau pakankamai gerai, man ši sporto šaka patinka.

Geriausias tavo rezultatas – 18 metrų ir 38 centimetrai. Ką su tokiu rezultatu galima nuveikti jaunimo olimpinėse žaidynėse?

Jei būsiu šalia savo geriausio rezultato arba jį pagerinsiu, bus galima kalbėti apie A finalą. Čia suvažiavo tikrai daug stiprių sportininkų. Kinietis, argentinietis, Pietų Afrikos atstovas... Jų asmeniniai rezultatai labai aukšti. Tiesą pasakius, dauguma savo asmeniniais rezultatais mane lenkia. Tačiau į žaidynes atvyko daug sportininkų be tarptautinių varžybų patirties, tad daug lems psichologija. Kaip sakoma futbole, teks žaisti galva (šypsosi).

Pirmoje treniruotėje čia, Buenos Airėse, rutulys skriejo 17,5 metro. Tai neramina?

Ne. Po ilgos ir varginančios kelionės jis tiek ir turi skrieti. Nei vienas iš mūsų pirmose treniruotėse asmeninio rezultato nepasigerina. Turiu savaitę iki varžybų, fizinė būklė tuoj normalizuosis, atsigaus ir technika. Vienintelis kiek neraminantis dalykas buvo per trumpa lova. Tačiau ir šią problemą misijos vadovas jau išsprendė, dabar guliu ir kaifuoju.

Į treniruotę ėjai kuprinėn įsimetę bevielę kolonėlę, iš jos skambėjo „G&G Sindikato” muzika. Tai užveda?

Man ši muzika patinka. Klausau „G&G Sindikato“, Radistų, Lilo ir Inomine. Mėgstu ir užsienio hiphopo atlikėjus. Tačiau muzika mano kuprinėje groja tik pakeliui į treniruotę. Varžybose stengiuosi susikaupti, tada klausausi savęs.

Šeštadienio vakarą Buenos Airių centre vyks jaunimo olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija. Tu žygiuosi pirmas iš lietuvių. Tau, komandos kapitonui, patikėta nešti Lietuvos vėliavą. Koks jausmas tai žinant?

Šis jausmas ne apie pergalę. Tai apie pasitikėjimą manimi dar prieš varžybas. Mane tai veikia teigiamai. Toks įvertinimas rodo, jog einu teisingu keliu. Man tai – laimėjimas, garbė, atsakomybė.

Priminsime, jog spalio 6-18 dienomis Buenos Airėse vyksiančiose jaunimo olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 15 sportininkų, 8 sporto šakų atstovai. Iš viso į žaidynes atvyko 4000 atletų iš 206 valstybių. Pirmą kartą olimpinių žaidynių istorijoje dalyvaus po lygiai vaikinų ir merginų.

Kaip ir įprastos olimpinės žaidynės, jaunimo olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus. Netrukus prasidėsiantis renginys bus jau trečias. Pirmos dvejos žaidynės vyko Singapūre ir Nandzinge, jose Lietuva iškovojo 13 medalių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder